Hellshaker, Forced In Fire Made Of Steel – Slakteriet i Linköping (9/5).

Hellshaker är ett band med hemmabas i Vagnhärad och grundat utav Anders ”Björka” Björklund som är gitarrist i bandet. Det hela började som ett studioprojekt mellan ”Björka” och ”Blomman”.

Hellshaker_JS

Med sig har han ett gäng härliga killar, Esa Englund på sång, Mattias ”Blomman” Blomqvist på gitarr, Micke ”Bason” Andersson på bas och Tobias Flensburg på trummor. Den här konstellationen har existerat i cirka 2 år. Under 2015 har de lagt fokus på att vara ute och spela för att visa att de finns, under sommaren ligger fokuset på att färdigställa första albumet som de beräknar ska vara färdigt i september. De har en låtskatt att gräva ur men tanken är att sålla fram de 8-10 bästa låtarna, materialet som de är 100 % nöjda med själva.

Även om fokus ligger på plattan just nu är de absolut inte främmande för att åka ut på spelningar om efterfrågan existerar, de har inget bokat förutom Skogsröjet i månadsskiftet juli/augusti. Det här är ett band som än så länge är osignat men de har absolut massor att tillföra Heavy Metalscenen både i Sverige och utomlands.

De tror själva att de kan få en stor publik i Tyskland vilket kan stämma mycket väl eftersom de spelar en klassisk heavy metal med inslag av powermetal. Att de valt att spela på klubbar mer ute i landet än att ha fokus på storstäderna säger ”Björka” beror på att konkurrensen är mindre i andra städer än just storstadsområdena vilket gör att det är lättare att få komma ut och spela.

Den 9e maj spelade de på Slakteriet i Linköping på eventet Biker’s Day. De bjöd på en show med mycket humor och sann spelglädje som verkligen smittade av sig på publiken. De bjöd verkligen på sig själva och mellansnacket var fullt utav humor och gliringar mellan bandmedlemmarna men med glimten i ögat. Stämningen var bra och de hade en bra publikkontakt och ett härligt scenspråk.

Musikaliskt sätt är de tajta så det märks att alla spelningar de har gjort verkligen gjort att de har hittat sitt koncept, det går inte att låta bli att falla för deras entusiasm och spelglädje. Deras musik lyfter verkligen fram Esas röst och det var bara att luta sig tillbaka och njuta av showen med ett leende på läpparna. Refrängerna sätter sig snabbt i huvudet och det är en ärlig musik som går rätt in i hjärtat. Hellshaker är ett band som Sverige kommer att se mycket mer av.

Skribent: Christina ”Stina ” Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
Fotograf: Jonte Strömberg (monorod@telia.com)
Betyg:RB-Betyg-10_10

Relaterade artiklar