Nomy – Psychopath

Skivrecension: Band som HIM, In Flames och Danko Jones hämtar han ständigt sin inspiration från. Vardagliga händelser präglar hans texter. Patrik Marquardt är hans riktiga namn men när han gör musik kallas han NOMY, han hade ett band en gång i tiden men valde att gå sin egen väg. Idag är han en känd soloartist, låten Cocaine har över 20 miljoner visningar på Youtube och över 25 miljoner lyssnigar på Spotify. Allt började för många år sedan då han började sprida sin musik på nätet, fansen är bland de trognaste han sett. Spotify och Youtube är en stor bidragande faktor till hans storhet i världen. 

Annons 

 

576010_10151503742989618_1424540226_n

Nomy producerar all sin musik själv, det ger honom en enorm frihet och maximal kontroll. Alla texter är baserade på verkliga händelser, känslor och tankar kring människor i allmänhet. Det är därför hans musik är lätt att ta till sig, det kan vara allt från lättlyssnade ballader till låtar av de tyngre slagen. Musiken följer ingen direkt standard utan följer enbart Nomys tankar och känslor. 

Han behöver inget skivbolag eftersom han gör det mesta själv redan, det han inte hinner med tar hans goda vän Jonas hand om. Resten är upp till fansen själva. För ett tag sedan släppte han sitt album Psychopath, med releasen släpptes även hans nya video till första singeln I Love You Diane

I grova drag kan plattan beskrivas som en blandning utav känslor som speglas ur en annan vinkel i varje låt. Kärlek, hat och självkritik finns det gått om, Nomy följer inga normer utan skapar de själv. Varje låt är en individuell historia som lyssnaren kan relatera till, plattan växer för varje lyssning. Ett utav förra årets bästa album utan tvekan. 

[spotify]Nieznany album[/spotify]

Relaterade artiklar