Ny singel med Martin Rubashov – Granada

I samband med att singeln släpps åker Martin ut och spelar. På releasedagen spelar han i Gävle.

Annons 

 

Martin inspireras mycket när han reser. Av människor han träffar, platser han befinner sig på och instrument han får tag i. Men han inspireras även hemma när han längtar bort från stan och till landet och naturen. Som barn var Martin var ofta i Spanien och han fick då höra mycket om just staden Granada. För honom symboliserar staden Hälsinglands blå berg och berg är något som fascinerat honom mycket på sistone. Människans litenhet i förhållande till berget. Låten var en av de första han skrev till kommande skivan och den är passande nog inspelad i Spanien.

Du kan så klart köpa låten via iTunes.

Du kan se Martin live på följande ställen.

7 maj – Gävle, Starclub
5 juni – Stockholm, Smaka
31 juli – Bollnäs, Karlsundsfestivalen
Fler spelningar tillkommer.

martin-rubashov-granada-cover

 

Om Martin.

Martin Rubashov hörs ofta i radion med sin gitarr, men då i rollen som den populära och utåtriktade programledaren Bollnäs-Martin på rockstationen Bandit. Martin Rubashovs musik däremot, framstår som skimrande gåtfull, sagolik vacker smärta med en stark nerv i både gitarrspelet och sin röst. Det eviga livet är något som inspirerar Martin i både text och musik. Rubashov blev därför artistnamnet sedan han läst Carl Johan Vallgrens bok “Dokument rörande spelaren Rubashov”. Rubashov spelar kort med djävulen, förlorar sin själ och får ett evigt liv och vandrar odödlig på resa genom hela det europeiska 1900-talet.

Martin har tidigare figurerat i olika rockband, till exempel i Grammisbelönade bandet Mustasch men tackade nej till att bli fast medlem i bandet då han ville satsa på sin egen musik. Rastlös och samtidigt kreativ reser Martin ständigt runt jorden och varje resa inbringar nya instrument och nya toner, vilket märks i musiken. I början av 2014 släppte Martin en 4-spårs EP som bland annat innehåller en nedtonad version av ”Var E Vargen” (Imperiet) och Martin visar för första gången att han inte är främmande att sjunga på svenska och samma år medverkar han på låten ”Dead Eyes” ifrån skivan ”Siren Charms” med In Flames.

Förra skivan som släpptes 2013 ”The Watcher Of The Skies” fångar på ett vackert sätt upp ljus och mörker. 2015 släpps ett nytt och än så länge namnlöst album som spelats in i Spanien och Sverige.

Martin-Rubashov-Promo2-2015-Anna-Alverhag

Relaterade artiklar