Backyard Babies – tightare än någonsin

Backyard Babies är äntligen tillbaka efter ett 5 års långt uppehåll, men med denna spelning på Sweden Rock Festival börjar man nästan undra ifall de verkligen kan ha haft en så lång paus? Bandet är nämligen tightare än någonsin förr.

Hängivna fans har köat längst fram vid scenen i flera timmar för att äntligen få se den så kallade comebacken av bandet. Bandets långa uppehåll märks som sagt inte överhuvudtaget, då vi idag får se ett Backyard Babies som lirar otroligt tight och som verkar trivas bättre ihop nu än de gjorde innan uppbrottet.

Både Nicke Borg (sång, gitarr) och Dregen (sång, gitarr) har båda sysslat med sina soloprojekt de senaste åren, men det är i Backyard Babies som de verkligen hör hemma, något som de visar med bravur här på Sweden Rock. När de börjar spela känslofyllda låten "Abandon" syns många tårar i publiken, från både de yngre och de äldre, och den tårfyllda glädjen sprids över hela spelningen, alla var så lyckliga! 

Backyard Babies gör en otroligt lyckad comeback, och jag kan inte göra annat än att gratulera!

 

BILDSERIE – BACKYARD BABIES

 

SKRIBENT: Kady Moore (kady.moore@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
EVENT: Backyard Babies
ARENA: Rock Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2015-06-05
BETYG: 
RB-Betyg-6_10

Relaterade artiklar