Bråvalla Festival storsatsar på en trygg festivalmiljö tillsammans med Nattskiftet

Under Bråvalla Festival 2014 var trygghetsorganisationen Nattskiftet på plats och fungerade som stöd för festivalbesökarna. Nattskiftet kommer även i år att finnas på plats och projektet utökar till att ha hundra Nattkompisar på festivalen. 

Nattskiftet är en trygghetsorganisation som arbetar för alla människors rätt till trygghet i utelivet och är del av kampen mot våld och sexuella övergrepp. Projektet startade i maj 2014 och tar form i nattvandring samt utbildning och kunskapsspridning där fokus ligger på att skapa trygghet i natten även efter sitt besök på krogen. Med hjälp av Nattkompisar kan krogbesökare få sällskap på vägen hem genom sommarnatten. 

Under Bråvalla Festival kommer Nattskiftet ta sällskap med de som vill tillbaka till sina tält och fungera som festivalbesökarnas vuxna kompisar. De kommer gå runt på campingområdet och även ha en fast punkt och mötesplats på Bråvallas festivalcamping dit besökarna kan gå för att få stöd, prata, få veta mer om Nattskiftet eller donera pengar till projektet. På grund av den stora satsningen under Bråvalla Festival söker nu Nattskiftet nya Nattkompisar som vill vara med och bygga en trygg och rolig festival tillsammans. 

Bråvalla är en plats för musik och glädje, men när många människor samlas på samma plats kan det alltid finnas en risk för att besökarna upplever otrygghet. För oss är det en självklarhet att ständigt sträva mot en så säker och rolig festival som möjligt, och efter att Nattskiftet förra året blev så uppskattade ville vi gärna bjuda in dem igen och utöka deras synlighet på festivalen. Tillsammans med Nattskiftet arbetar vi för en festivalmiljö där alla ska känna trygga, oavsett var de är och vilken tid på dygnet det än är”,säger Kajsa Apelqvist PR- och pressansvarig på FKP Scorpio.

Det är en ära för oss på Nattskiftet att bli inbjudna till Bråvalla Festival i år igen. Vi hoppas på att kunna finnas i fler städer så småningom, så Bråvalla Festival är ett perfekt tillfälle att både hjälpa till och leta lokala Nattkompisar, alltså volontärer. Just nu söker vi personer som vill vara med i kampen mot våld och sexuella övergrepp genom att bli Nattkompis och skapa trygghet under festivalen med oss på Nattskiftet”,säger Lisen Andréasson Florman, grundare och verksamhetschef för Nattskiftet

Relaterade artiklar