Bråvalla – Sveriges största festival

Med 50 703 besökare kan vi med glädje konstatera att Bråvalla Festival är Sveriges största festival.

Annons 

 

I år har vårt mål varit att göra Sveriges bästa festival, men det är självklart fantastiskt roligt att det också är Sveriges största festival”, säger Niklas Westergren, marknadschef på FKP Scorpio. ”Vi har jobbat hårt för att allt ska flyta på bra i år och det är med glädje vi ser att arbetet har gett resultat. I år nådde också Bråvalla en bredare målgrupp, vilket vi tycker är grymt och vi ser fram emot att fortsätta göra festivaler för musikälskare i alla åldrar i många år till”. 

Under festivalen spelar hela 95 artister och band och vi gästas av 19 komiker, och alla dessa har spelat på utsatt tid, med undantag för Angel Haze som tyvärr var tvungen att ställa in sin spelning på festivalen.

Bråvallas betalsystem med chip på festivalarmbandet som laddas med pengar och används för betalning har fungerat väldigt bra, och utöver de små problem som kan uppstå med alla kassaapparater så har betalningen på festivalen fungerat felfritt. 

De förbättringar som festivalen har gjort som till exempel miljöpanten och satsningen på vattentoaletter har fallit väl ut, och har uppskattats av många. 

Det pågår ständig utvärdering av alla delar av festivalen. Samtidigt som vi är fantastiskt glada att det har fungerat så bra som det har gjort så tar vi med oss alla nya erfarenheter när vi nu börjar planera för nästa års festival”, säger Niklas Westergren. 

Samtliga akter på Bråvalla Festival 2015: 
Calvin Harris, Muse, Robbie Williams, Deadmau5, In Flames, Sabaton, Faith No More, Kent, Lars Winnerbäck, Refused

A Day To Remember, Above & Beyond, Albin Myers, All Time Low, Andreas Moe, Arch Enemy, AronChupa, A$AP Rocky, Atlas Losing Grip, Backyard Babies, Beatrice Eli, Cazzette, Dada Life, Danko Jones, Dolores Haze, Eagles of Death Metal, Echosmith, Emeli Sandé, Every Time I Die, Familjen, Fritz Kalkbrenner, Imperial State Electric, Joel Alme, Joey Bada$$, Jonathan Johansson, Joy, Katzenjammer, Kite, Kitok, Krewella, KSMB, Kwabs, Lamb Of God, Linda Pira, Little Jinder, Madeon (DJ Set), Major Lazer, Mapei, Marmozets, Maskinen, Matoma, Mew, Milky Chance, Millencolin, Modest Mouse, Nause, NEW_ID, Nico & Vinz, NOFX, Norlie & KKV, Ola Salo, Papa Roach, Parkway Drive, R3hab, Rebecca & Fiona, Red Fang, Rise Against, Robin Schulz, Sabina Ddumba, Say Lou Lou, Seinabo Sey, Sheppard, Silvana Imam, Skindred, SomeKindaWonderful, Sonic Surf City, Steve Aoki , Stiftelsen, Stockholm Syndrome, The Districts, The Gaslight Anthem, Tove Styrke, Wu-Tang Clan, Zara Larsson

Joia Agency presents Bråvalla Dayparties: Carli, David Vrong, Don Palm, Filip Jenven, Grabb, Gregori Klosman, Lunde Bros , Miss Tee, Oskar Syk, Qulinez, VHS

Bråvalla Comedy:
Nour El-Refai, Björn Gustavsson, Magnus Betnér, Josefin Johansson, Al Pitcher, Alla Mina Kamrater (Nisse Hallberg, Fritte Fritzon, Martin Soneby, David Sundin), David Batra, Elina Du Rietz, Elinor Svensson, Felicia Tomala, Isak Jansson, Johanna Wagrell, Karsten Torebjer, Martin Lagos, Petrina Solange, Simon Gärdenfors

Relaterade artiklar