Bråvalla – Tredje dagen – En lång helg!

Jag vaknar i min mycket varma Cheva Van och sista dagen på Bråvalla är kommen. Jag är inne på min fjärde dag på festivalen och det börjar faktiskt ta på krafterna. Som tur är har torsdagen som bjudit på mina favoritakter under festivalen redan passerat. Kvar är band som Sabaton och KSMB.

Lördagens väder är det bästa under hela festivalen och det gäller att inte snåla på solkrämen. Det är en ganska seg dag för en annan som gillar det tyngre spektrat av musiken, och jag finner inte mycket nöje i Zara Larsson eller Stiftelsen.

För första gången under festivalen besöker jag dock standup-tältet när Betnér ska köra en halvtimmes show. Tyvärr inträffar detta samtidigt som Rise Against. Det var dock inte länge sen jag såg dom sist, så Magnus fick gå före denna gång. Det var långt ifrån det bästa med honom men en del garv blev det och man är redo för punklegenderna KSMB.

Dom bjuder på en riktigt stark show och jag tror få människor går därifrån oberörda.

11653440_10152862517731507_133946931_n

Kvällen avslutas med ett rivigt Sabaton. Proffsigt och rejäl publikrespons. Jag hänger dock inte riktigt med på hur man kan sätta de få rockakterna på festivalen samtidigt. Eagles of Death Metal har exakt samma speltid som Sabaton… Vad var tanken där?!

Går mot min Cheva Van och ska åka hem mot Ludvika igen. Avslutar kvällen med att se siluetten av en herre i vikingahjälm på taket av en husvagn, och som skriker skål till oss i solnedgången. Ett ganska vackert avslut på en bra festival.

Skribent: Pontus Dahlin
Foto: Sandra Berkemo & Philip Almén

BRÅVALLA FESTIVAL: 25-27 juni 2015, www.bravallafestival.se

Följ Rockbladets bevakningen av Bråvalla Festivalen via www.rockbladet.se/festivaler/bravalla-2015/ och via Instagram@rockbladet / #rbbf15 

Relaterade artiklar