Children of Bodom släpper ny skiva och återvänder till Sverige

Finland är bra på mycket – inte bara hockey och bastubad. Metal är en stor genre i landet och frågan är om det blir mycket större än melodeath-gruppen Children of Bodom? Till hösten släpper de sitt nionde album och återvänder efter det till Sverige och Fryshuset lördag den 5 december!

Annons 

 

Bandet bildades redan 1993 av gitarristen Alexi ”Wildchild” Laiho och trummisen Jaska Raatikainen, under namnet Inearthed. Efter demosläpp kom debutalbumet ”Something Wild” 1997 men det var det tredje albumet ”Follow the Reaper” från 2000 som blev bandets riktiga genombrott och den första av Children of Bodoms skivor som sålde guld i Finland. Idag är bandet en av de bäst säljande artisterna i Finlands historia.

Med åtta album bakom sig är bandet nu redo att släppa sitt nionde album – ”I worship chaos”, den 2 oktober. Följt av det åker bandet ut på Europaturné och lördag den 5 december åker bandet över Östersjön för att spela på Fryshuset i Stockholm.

Just liveaspekten är en av Children of Bodoms allra starkaste sidor. Man har turnerat världen över ett flertal gånger och spelat med band som Mastodon, Megadeth, Judas Priest, Slayer och Cannibal Corpse. Nu återvänder bandet äntligen till Sverige för att visa hur melodisk death metal ska låta!

Datum
5.12 – Stockholm, Fryshuset

Biljetter
Biljetterna släpps onsdag 17 juni kl 09.00
Biljetterna kostar 260 kr + serviceavgift och säljs via www.LiveNation.se, www.Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud.

Hemsida | Facebook |

Relaterade artiklar