Gojira – har du en gång sett dem live kommer du vilja se dem igen

Det är dagen innan midsommarafton, och för de flesta ser det ut att vara en helt vanlig, smått regnig, torsdagkväll i juni. Det är det förstås inte egentligen, för ikväll får anrika Tyrol i Stockholm husera finbesök från Frankrike, nämligen Gojira.

Annons 

 

Tyrol är fullproppat av människor som alla verkar på toppenhumör. Kanske lite på grund av den stundande ledigheten som kommer med midsommarfirandet, men givetvis är det ren och skär glädje och förväntan som syns på människors ansikten. Gojira är ett band som man alltid kan lita på att de levererar till 100% jag är rätt säker på att de aldrig någonsin gjort en dålig spelning. Även fast de besökte Sverige så sent som för två veckor sedan på Sweden Rock Festival tycks suget inte avta. Om du en gång sett Gojira live så kommer du vilja se dem igen.

"Det är något unikt med er i den svenska publiken  ni förstår verkligen vår musik! Jag ser tydligt på er att ni kan skillnaden på våra blastbeats och våra grinds, det syns till och med i era ögon. Vi uppskattar det otroligt mycket!"

Joe Duplantier (sång) verkar uppenbart hänförd av den otroligt engagerade publiken. En publik som faktiskt nästan är lika underhållande att se på som bandet, särskilt när man blickar ut över de hundratals människor som headbangar helt och hållet i takt med musiken och varandra. Publiken är på topp, bandet är på topp, och allt som allt blir det en toppenkväll från början till slut!

18062015-Gojira-Tyrol-JS-_DSC8733

Det känns som att Gojira gör sig allra bäst i en lite mindre lokal jämfört med de stora festivalscenerna som de brukar spela på, och ikväll verkar precis allt klaffa. Mario Duplantier (trummor) river av flertalet trumsolon, något som i många fall skulle ses som totalt överflödigt, men ikväll är till och med trumsolon förlåtna. Detta är mycket tack vare hitkavalkaden som levereras, eller vad sägs om till exempel "Backbone", "The Art of Dying", "L'Enfant Sauvage", "Toxic Garbage Island", eller "Flying Whales"?

Hatten av för Gojira! Än en gång visar de hur musik ska framföras på riktigt, även om jag saknade akrobatiken de uppvisade på Getaway Rock Festival förra året.

BILDSERIE

SKRIBENT: Mattias Hagberg (mattias.hagberg@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
EVENT: Gojira
ARENA: Tyrol, Stockholm
DATUM: 2015-06-19
BETYG:
RB-Betyg-10_10

Relaterade artiklar