Kent – Bråvalla 2015

image

Jag vill faktiskt tillbaka till Kents gamla era: Du & Jag döden och Vapen & Ammunition och allt annat punkigt/rockigt med riktiga instrument och inte synthar och Macbooks. Det är bra jäkla maffigt när Kent kliver ut på Bråvallas största scen Panorama. Jocke Berg ser kaxig och cool ut, som sig bör. Han har alltid varit en av mina favoritpoeter/låtskrivare och trots att jag inte alltid musikaliskt varit på Kents sida har Jocke aldrig svikit mig rent textmässigt. Det är en väldigt trött spelning för en nostalgiker som jag. Var fan är allt godis från en svunnen tid? Kent fullständigt manglar sönder Bråvalla-publiken med dansant pop/rock och jag vill ha vemod där jag kan se mig sitta på en parkbänk en kall höst med fallande brandgula löv runtom mig. 

Sömnigt, men tur att Kent har väldigt hög lägstanivå… men hoppet finns för nytt bra material då Kent går in i studion i höst igen.

Bästa låt: Allt som INTE är från 2000-talet
Bästa minne: Jocke Berg som spelar gamla låtar/berättar om nytt album
Betyg:

RB-Betyg-7_10

SKRIBENT: PHILIP ALMÉN (Philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
 

BRÅVALLA FESTIVAL: 25-27 juni 2015, www.bravallafestival.se
Följ Rockbladets bevakningen av Bråvalla Festivalen via www.rockbladet.se/festivaler/bravalla-2015/ och via Instagram@rockbladet / #rbbf15 

 
 

Relaterade artiklar