Klings krönika #6: Pepp inför Sweden Rock Festival 2015

Emma Klings krönikekavalkad trappas upp med del 2 av "Inför Sweden Rock Festival"-sviten.

Sweden Rock Festival är slutsålt och om bara ett par dagar kommer vi myllra, svettas, trängas och köa där nere i Blekinge. Pirrar det inte lite i magen på er?

Även fast detta blir det nionde året som jag beger mig söderut så känns det ändå nervigt spännande. Det kittlar lite extra i kistan tack vare den enormt eklektiska mix av rock- och metalband man lyckats bokat ihop i år; Sweden Rock Festival 2015 är en riktigt stor och göttig Gott & Blandat-påse och det är så många" vattna sig i munnen"-band att det hade blivit en oerhört tradig text för er läsare om jag hade gett mig på att plita ner vilka band jag kommer att parkera mig framför under årets festival. Fast.. Okej då, jag unnar mig lite: Airbourne, Judas Priest, Behemoth, Mötley Crue, Blackberry Smoke, Scott H. BiramEvergrey, Slash, ExodusThe Darkness, Opeth, Hell, Toto (God damn it!), Battlebeast, The Order of Israfel, Avatar! Och många, många mer.

Fler faktorer skapar skön pre-feeling i själen så här dagen innan avfärd mot södern; mitt splitternya resesällskap (rullar kungligt ner detta år i husbil från Göteborg med himmelska rockbrudar) och förträffliga tältcamp. Chansen på sol, bad, sommar och bruna hemvändar-ben. En läskande screwdriver med tillhörande rus, smarrigt festivalkrubb och häng med nya vänner såväl som gamla, härliga sällan sedda sådana i VIP-baren. Kanske möter jag the dude att släpa hem till Göteborg i hårdrockshåret? Möjligheterna är oändliga och förväntningarna givetvis superhöga.

Och är det inte just detta som Sweden Rock Festival handlar om? Att du skall ha dina förväntningar skyhöga och att du under denna vecka faktiskt kommer få möjlighet att uppleva dina livs bästa ögonblick? Ever. Kanske är just ditt lyckorus motorcykeltrippen från och till festivalen, nakendoppet i natten, whiskyrejset, kanske skall du meeta och greeta favvobandet eller också är den största frihetskänslan i ditt liv när du ligger i gräset med magen i vädret framför Festivalstage och sippar en kall plastflasköl. Oavsett vad som får dina cylindrar att spinna så hoppas jag innerligt att du satsar alla dina hästar på just detta. Nu har du chansen att skapa minnen för livet, tveka inte, detta är ditt festivalår!

Så ses vi där.

SKRIBENT: Emma Kling (emma.kling@rockbladet.se).

All info om Rockbladets bevakning finner du HÄR.


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar