KSMB – Bråvalla 2015

I grund och botten är jag ju punkare och kommer alltid ha en stor förkärlek för enkla riff och politiska texter.

KSMB går rakt in i hjärtat, och det är fan så äkta punk blir. Det har länge varit en dröm att se dom live och jag är helnöjd. Klassiska låtar som dörrterror varvas med budskapet att ta hand om varandra, och när Alonzo tillägnar en låt till sitt sexåriga fadderbarn som dött i gazakriget är det ingen som är oberörd.

Det är mer känsla än ett tajt framträdande, men enligt mig är det så punk ska vara. Läste innan giget att det var en film dom inte fått visa på monitorerna för arrangören och det stör mig väldigt mycket. Jag gissar att det var genialt.

Nej big up och hatten av för dessa legender, hoppas jag får se detta igen.

BILDGALLERI

Bästa låtBara ett minne
Bästa minne: Uppmaningen att gå med den antirasistiska kampen.

Betyg
RB-Betyg-9_10

SKRIBENT: Pontus Dahlin
FOTOGRAF: Sandra Berkemo

BRÅVALLA FESTIVAL: 25-27 juni 2015, www.bravallafestival.se
Följ Rockbladets bevakningen av Bråvalla Festivalen via www.rockbladet.se/festivaler/bravalla-2015/ och via Instagram@rockbladet / #rbbf15 

Relaterade artiklar