Mew – Bråvalla 2015

Mew för mig är som ett danskt Radiohead: Komplicerade, innovativa och går sin egna väg i sann anda av en indie-artist.

Med nysläppta albumet +- (Plus minus) har Mew inte släppt något som varit på skivhyllorna sedan 2009. Dessutom är den före detta föräldraledige basisten Johan tillbaka vilket gör att alla originalmedlemmar åter igen är samlade. Mew får en otacksam tid på Bråvalla och spelar klockan 15.30 på lilla scenen Juno inför hardcore-fans längs fram, men även många slappandes i gräset bredvid som förmodligen aldrig hört våra danska grannar förut.

Det är jäkligt irriterande att bevittna Mew denna tid på dagen på denna scen. Hela framträdandet hade blivit starkare och bättre om Mew istället fått en kvällsspelning och därigenom fått större publik och ljusshow som matchar deras drömska sound. Tyvärr är detta simpel marknadsekonomi i form av tillgång och efterfrågan: Mew är tyvärr inte så stora i Sverige, vilket de själva förklarar genom att det redan finns så bra band i Sverige, och sätts därför på Bråvallas lilla scen mitt på ljusa dagen. Ni som inte såg denna underbara spelning av Radioheads danska kusin missade något plågsamt vackert och underhållande. 

Bästa låt: Comforting Sounds
Bästa minne: Nostalgitrippen… och framförallt Comforting Sounds outro som fick mig i trans
BetygRB-Betyg-9_10

SKRIBENT: Philip Almén (Philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson

BRÅVALLA FESTIVAL: 25-27 juni 2015, www.bravallafestival.se
Följ Rockbladets bevakningen av Bråvalla Festivalen via www.rockbladet.se/festivaler/bravalla-2015/ och via Instagram@rockbladet / #rbbf15 

Relaterade artiklar