Mötley Crüe – dags att ge upp

Då var det dags att försöka sätta ord på vad vi egentligen fick se på Sweden Rock Festival. Mötley Crüe har ännu en gång tagit en stor plats på festivalen, och tagit en lång speltid på festivalens största scen – en speltid som ett annat band lika bra hade kunnat få.

Jag tänker för mig själv att det åtminstone är tur att de har en scenshow som kan roa publiken, för musiken är absolut ingen höjdare. År 2012 var de på SRF senast, och redan då var det riktigt dåligt. Men i år – vad är det som har hänt med Vince Neils röst? Han är i princip konstant andfådd, glömmer låttexter titt som tätt, och låter publiken sjunga lite väl ofta på grund av att han inte klarar av att ta vissa toner längre.

Många i publiken, mig själv inräknat, klarar inte ens av att se hela konserten. Det känns som om jag slösar bort en del av mitt liv när jag står framför Festival Stage och tittar. Väl på väg ut från festivalområdet möter jag två hängivna Mötley-fans, ett par i 30-årsåldern. Mannen stannar upp och gråter, och säger "jag som hade längtat så mycket efter att se dom live, och så låter det så här," medan hans flickvän försöker trösta honom. Till vänster och höger både syns och hörs fler fans gå ut från festivalområdet i total besvikelse. Det är ett sorgligt tillfälle.

Mötley Crüe borde ha avgått för länge sedan, det är nu enbart ledsamt att de ska behöva utsätta världen för Vince Neils ej hållbara röst. Synd därtill att de har en "sista avskedsturné" med ännu en Sverigespelning, men personligen vet i alla fall jag var jag inte ska befinna mig på det datumet. Jag tycker nästan synd om de som tänker köpa biljetter till nästa Sverigespelning, det är pengar som enbart kommer gå till att se äldre män som inte kan spela tillsammans längre, och höra på en gammal mans röst som ändå brister var femte sekund – det vill säga under de sekunder han inte låter publiken sjunga.

Nej, min själ och dar! Mötley Crüe, ni borde ha gett upp för länge sedan.

SKRIBENT: Kady Moore (Kady.Moore@Rockbladet.se)
EVENT: Mötley Crüe
ARENA: Festival Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2015-06-05
BÄSTA LÅT: Absolut ingen av dem
SÄMSTA LÅT: Alla
BETYG
RB-Betyg-1_10

Relaterade artiklar