MUSE – Bråvalla 2015

MUSE och bandets relation till Sverige har varit allt annat än positivt när det kommit till konserter. I flera år har bandet ställt in konserter av olika oklara skäl, så min befogade nervositet att något skulle hända MUSE även denna gång fanns med i bakhuvudet. Alltmer Bråvallas tre festliga dagar rundas av tävlar alla headliners om vem som drar störst publik. Först ut var Winnerbäck som kaxigt sa något i stil med att han inte räds åt att både Robbie Williams och MUSE ska spela efter honom. Sen var det Robbie's tur att skämta om det stora antalet festivalbesökare som tappert väntade på MUSE vid scenen bredvid hans. 

ShoraAhmadi_BravallaFestival2015_Muse_013

När MUSE steg ut på scen var det omedelbar extas. En majoritet av festivalens samtliga besökare, inklusive dem som nyss tittat på Robbie Williams, rör sig mot scenen i snabb takt och pressar in de mest hardcore-fansen tätare inpå scenen. Trion från Devon i England, Matt, Chris och Dom, är uppenbart spelsugna. Med ett ös och en scenshow som heter duga så leverar bandet en fin balans mellan gammalt och nytt material. Inget är halvdant denna kväll och det märks hur enormt efterlängtade MUSE är. När konfettiregnet haglar ner i slutet av Mercy blir endorfinnivån särskilt påtagligt, ett rus som hållit i sig från första till sista ton.

MUSE levde upp till sitt epitet som ett av världens bästa live-band och ekot av deras storslagna arena-rock sound ringer ljuvligt ut i Bråvallas natthimmel.

Snälla, MUSE. Kom tillbaka snart, helt utan ursäkter.


Bästa låt: Måste jag välje EN. Madness?
Bästa minne: Konfettiregnet under Mercy
Betyg
:RB-Betyg-10_10

SKRIBENT: PHILIP ALMÉN (Philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF. SHORA AHMADI (Shora.ahmadi@rockbladet.se)
 

BRÅVALLA FESTIVAL: 25-27 juni 2015, www.bravallafestival.se
Följ Rockbladets bevakningen av Bråvalla Festivalen via www.rockbladet.se/festivaler/bravalla-2015/ och via Instagram@rockbladet / #rbbf15 

Relaterade artiklar