Nya släpp till Black Christmass

VADER, DEATH WOLF OCH TRIBULATION TILL BLACK CHRISTMASS – Vi har passerat sommarsolståndet och går åter mot mörkare tider. Vad passar då bättre än att presentera tre band som alla bidrar till ett förförande dunkel på svensk musikhimmel?

Polska Vader behöver knappast någon närmare presentation. Dessa dödsmetall-hjältar har levererat distade toner till törstande fans ända sedan 1983. Senaste fullängdaren Tibi Et Igni släpptes i fjol och bandet har sedan dess till större del befunnit sig på resande fot världen över. I december kommer de till oss.

Death Wolf formades 2010 av bl a Morgan från Marduk. Bandet har hittills släppt tre fullängdare: Death Wolf (2011), Black Armoured Death (2012) och Östergötland (2014). Den sistnämnda är en skiva som tolkar flertalet lokalhistoriska teman – därav titeln. 
Death Wolf har turnerat fletalet gånger i både Europa och USA, men giget på BC blir nu den första i Sverige. 
Bered er på en mörk musikalisk resa, konceptvis baserad på nordiska undergångsteman och ett soundtrack till historiska händelser.
Musikaliskt har Death Wolf beskrivits som egensinnigt, mörkt och tungt. Bandet har jämförts med bl a Danzig, Amebix och senare även Bathory med ett stänk av Black Sabbath.
Death Wolf jobbar just nu med material till fullängdare nummer fyra. I planerna ingår även mer turnerande.

Black_Christmas_Affisch_Web_15

Arvikabandet Tribulation firar i år ett decennium som band, och har under denna tid släppt tre fullängdare, varav den senaste nu i år. Deras svartrocksosande black metal ger associationer till ljuskandelabrar, vampyrer och djupa, gröna skogar. De bringar därmed ytterligare mörker och en något gotisk atmosfär till Norrköping strax före jul.

Biljetter till festivalen finns på www.ticnet.se

Mer information finns på Facebook

Relaterade artiklar