Raised Fist på Metallsvenskan

Recension: Raised Fist pulserade av energi som hördes, syntes och kändes.

Som sista band och headliner på Metallsvenskans fredagskväll hittade vi Raised Fist.
Stora scenen var uppenbart helt rätt scen att sätta bandet på, inte minst beroende på sångaren, Alexander Hagman, och hans helt galna springande och hoppande på scenen. Raised Fist är, snällt sagt, ett band vars medlemmar rör på sig och använder sig av hela scenen. De har kallats för ett av Sveriges hårdaste och bästa liveband, och jag kan inte annat än att hålla med. Musikstilen har påståtts vara en blandning av hardcore och metal, men jag tycker att om man nu ska försöka sätta in deras musik i ett fack också måste addera in en god portion punk, lite skitig rock med raka rör och inte minst ilska vilket något får mig att anta att medlemmarna i Raised Fist bär på och som de måste få utlopp för. Med andra ord är det svårt att sätta Raised Fist i ett enskilt fack. Här är det inga krusiduller utan bara fullt ös. Tveklöst duktiga musiker som vet vad de vill och vart de vill nå med sin musik. Setet innehöll såväl gamla godingar som låtar från senaste plattan From the North. Efter en något svag start, som antagligen mest beroende på tekniska detaljer med utrustningen på scenen och trots att de började med Sound of the Republic, ökade bandet hela tiden i intensitet vartefter under hela spelningen och när sista tonen klingat ut var ingen egentligen helt nöjd, vi ville ha mer.
Energi, glädje, röj, bra låtar och publikkontakt gjorde att de fick med sig en del av dem som tidigare inte varit helt övertygade om Raised Fists storhet. Fansen älskade Luleåbandet – som vanligt måste man nog säga, för man blir ju aldrig besviken på Raised Fist.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

 

Skribent: Christina Bogren Grönlund (christina.gronlund@rockbladet.se)
Fotograf: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
Event: Raised Fist
Plats: Metallsvenskan, Örebro
Datum: 2015-05-29
Bästa låt: Flow
Bästa minnet: Energin bandet ger publiken

RB-Betyg-9_10

 

Bandfakta
Medlemmar
Alexander "Alle" Hagman (Vocals)
Andreas "Josse" Johansson (Bass)
Jimmy Tikkanen (Guitar)
Daniel Holmgren (Guitar)
Matte Modin (Drums)

Relaterade artiklar