Rise Against – Bråvalla 2015

Rise Against är the real deal. Inget tjafs, ingen pålagd image utan bara genuin frustration över samhällets fucked up strukturer, ideal och händelser. Frontmannen Tim är på strålande humör och klär som en slags punkens Dave Grohl, en ödmjuk påläst man med balans mellan humor och allvar. Publiken är stor och engagerad och bandet suger åt sig åskådarnas energi och förkroppsligar den i uppträdandet. Hitkavalkaden levereras med finess och känsla och känns sällan platt. När Tim stannar musiken och pratar om tre saker att vara stolt över trots att man inte bör vara stolt över mycket i världen just nu, desto mindre att vara amerikan, får han med sig varje liten person i publiken i ett relevant och upplyftande tal om politik och samhällstrukturer. Han rundar av genom att skoja om att Chicago Cubs inte hade vunnit om det inte vore för svänskättlingarna i laget. Skarpsint och briljant framförd konsert.

Bästa låt: Allsången på Hero Of War är värdig gåshud
Bästa minne: Tim's tal
Betyg:

RB-Betyg-9_10

SKRIBENT: PHILIP ALMÉN (Philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se)
 

BRÅVALLA FESTIVAL: 25-27 juni 2015, www.bravallafestival.se
Följ Rockbladets bevakningen av Bråvalla Festivalen via www.rockbladet.se/festivaler/bravalla-2015/ och via Instagram@rockbladet / #rbbf15 

Relaterade artiklar