Rival Sons till Göteborg i sommar

Bluesrock är en genre som både präglat och inspirerat många band genom åren. Många giganter har klassats som rena bluesrockband eller med en musikalisk fot i genren. Band som Led Zeppelin, the Animals, Jimi Hendrix och Free har alla tagit stora steg för bluesrock. Ett band som på 00-talet fortsatt trampa upp samma ärofyllda stig är Kalifornienbaserade Rival Sons.

Annons 

 

Long Beach-bandet har jämförts med storheter många gånger, samtidigt som man har skapat sitt eget sound med fem albums och en EP med sig i gitarrfodralet. Greg Moffitt på BBC beskrev Rival Sons som: ”an electrifying blend of Led Zeppelin, Free, Bad Company, Deep Purple, the Doors and a dozen others” bland annat. 

Bandet, ledda av vokalisten Jay Buchanan, har hyllats av kritiker och fans världen över. I Sverige fick senaste albumet ”Great Western Valkyrie” 10/10 av Rockbladet, 5/6 av Svenska Dagbladet och 4/5 av Aftonbladet. I USA utsåg Classic Rock Magazine skivan till ett av årets bästa album 2014.

Förutom framgången med skivsläpp har Rival Sons även spelat på de största scenerna och med de största artisterna. De har spelat på SXSW, House Of Blues, Rock Am Ring, Sweden Rock, Jimmy Kimmel Live, Late Night With David Letterman, ja listan kan göras hur lång som helst. Att man dessutom supportat akter som Aerosmith (i Sverige bland annat), AC/DC, Alice Cooper, Judas Priest och många fler är ytterligare ett kvitto för Rival Sons som ett fantastiskt liveband.

Torsdag den 13 augusti kommer de till Trädgår’n i Göteborg. Missa inte när Rival Sons landar i Sverige med lite härligt klassisk bluesrock!

www.rivalsons.com

 

Relaterade artiklar