Sabaton – Bråvalla 2015

Det sista jag ska se på årets Bråvalla är Sabaton, ett band vars liveframträdande jag i stort sett känner som min egen ficka vid det här laget. Det blir lätt så när man är hårdrockare från Dalarna.

Men skit samma om jag redan sett detta förut för det är en jävligt bra show. Det är eld, pansarvagnar, taggad publik, kamouflage… Ja det är sabaton i sitt esse helt enkelt, vilket jag tycker dom alltid är live.

Sabaton är förmodligen det svenska bandet som gör flest gig just nu och det märks.

Tyvärr kommer jag alltid bara kunna ge sabaton en nia, innan medlemsbytet var det en solklar tia. Jag vet inte om det var bättre musikaliskt då, men det var nått som jag har svårt att sätta fingret på som försvann. Jag har förmodligen fel och Sabaton är vassare än någonsin. Har ni chansen ska ni se dem live, den saken är klar och jag ser fram emot årets Sabaton Open Air.

BILDGALLERI

Bästa låtSwedish Pagans, tack vare publiken
Bästa minneBlir alltid lika glad av att se Jocke lycklig över varenda människa som kommer till deras gig, denna glädje borde fler band visa!
BetygRB-Betyg-9_10

SKRIBENT: Pontus Dahlin
FOTOGRAF: Sandra Berkemo

BRÅVALLA FESTIVAL: 25-27 juni 2015, www.bravallafestival.se
Följ Rockbladets bevakningen av Bråvalla Festivalen via www.rockbladet.se/festivaler/bravalla-2015/ och via Instagram@rockbladet / #rbbf15 

Relaterade artiklar