Slash stoppade karusellerna och bjöd på en stabil show

En av rockvärldens absolut största ikoner SLASH, gav de ca 13000 personerna framför den stora scenen på nöjesfältet Gröna Lund en riktigt stabilt framträdande. Låtlistan var en väl blandat kompott mellan klassiska Guns n’ Roses-eran, lite Velvet Revolver och så klart hans Solo-material. Nu var frågan hur han stod upp emot förväntningarna?

Gröna Lund har återigen på pappret en riktigt häftig rock-lineup 2015. Rockpremiären stod den hatt- och solglasögon-prydde gitarristen Slash tillsammans med Myles Kennedy på sång och bandet The Conspirators för. I höstas släppte Slash sitt tredje album World On Fire, och den andra tillsammans med den här konstellationen. En sak som var riktigt bra den kvällen var nöjesfältet stängdes ned helt, så allt fokus hamnade på konserten. Inget skrik från karuseller och berg o dalbanor kunde störa grabbarna på scen och alla de tillresta fansen.

Konserten drog igång i hög fart redan från början med låtar som You’re a Lie (Velvet Revolver), Night Train (Guns n’ Roses) och Avalon som var den första av sex låtar tagna från senaste albumet. Det märks att Myles har varit med och påverkat mer av det nya låtmaterial då sångmelodierna är mycket mer anpassade för hast kapacitet.

Temat på Slash konserter är rätt tydligt, han vill så klart bjuda publiken på många låtar från Guns n’ Roses-tiden. Men han vill också testa sitt nya material från senaste albumet, där titellåten World On Fire gav en kvällens bästa gensvar från publiken. En av mina favoriter var Wicked Stone, de pumpande gitarr-riffen gav en sådan energi att det är svårt att stå still. En viktig del är så klart alla de gitarrsolon, där Slash får briljera med sina signerade spelstil.

Konserten i sin helhet var en mycket stabil insats, dock av någon anledning så var Myles sång väldigt hårt nedmixat i vissa låtar, svårt att veta om det var för att ge Slash mer utrymme eller om det var min placering upp på Eclipse att göra eller ej.

The Conspirators tillsammans med Myles och Slash visar upp en spelglädje och tacksamhet för alla som trotsat den kylslagna svenska försommarkvällen. Ju längre kvällen gick, blev publikens engagemang bara större och större, vilket visade sig i slutet av setet där de bjöd på Guns-klassikern Sweet Child Of Mine och Slither från Contraband-skivan med Velvet Revolver. Kvällens extranummer, Paradise City, var både totalt förutsägbart, men det spelar ingen roll för publiken. De skrålade med så mycket de bara orkade.

Det var en angenäm kväll, det står klart att den musik som Slash varit med och täljt fram under snart tre decennier, är både kult och tidlös. Kvällen kanske inte hade de till höga topparna, men duger gott för mig. Jag och många i publiken gick hem med brett leende på läpparna, vilket måste betyda att vi hade riktigt kul kväll.

 Slash gör nu närmast ett stopp i Oslo för att på torsdagen den 4 juni åka till det till ett helt annat Norje, närmare bestämt Sweden Rock Festival.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Slash ft Myles Kennedy & The Conspirators
ARENA: Stora Scen / Gröna Lund / Stockholm
DATUM: 2015-05-31
BÄSTA LÅT: World On Fire, Nighttrain
BETYG:
RB-Betyg-6_10

LÅTLISTA – GRÖNA LUND

 

 

Relaterade artiklar