Twilight Force på Metallsvenskan

I en värld av mystik har Twilight Force fötts och på Metallsvenskan skulle de inviga oss i publiken i sin musik och mystik.

Ja, så är nog det bästa sättet att förklara vad killarna i Twiligth Force vill berätta med sin powermetal eller Adventure metal som de själva kallar sin stil.
Sång, glädje och publikkontakt tror jag man kan säga vara ledord i deras musik och scenframförande. Trots att de inte hade någon scendekor var det lätt att fatta deras koncept av att dela med sig av sina berättelser om drakar och demoner, om modiga män från en svunnen tid, eller kanske av en annan värld full av varelser vi sällan skådat. Hur som helst så var det just glädjen i deras musik som var mest framträdande och med glada tillrop och gester fick de publiken att interagera i deras musik. Twilight Force var roliga att titta på och refrängerna var lätta att sjunga med i, så man kan verkligen säga att de spred glädje, och kanske verklighetsflykt. Musikaliskt kanske de har en bit kvar till att kunna jämföras med Gloryhammer eller Rhapsody of Fire, men de kompenserar detta med desto mer glöd och energi. Det märktes att killarna hade kul och det smittade av sig till publiken. Även deras mellansnack var ämnat att få publiken att förstå har de haft det i sin egna värld eller var de nu kom ifrån och vad folket där kämpade mot.
Twilight Force var mycket underhållande att titta på och att lyssna på och med tanke på den allsång som bröt ut när de som sista låt lirade vad man kan kalla för deras signum, Enchanted Dragon of Wisdom, hade de en hel del fans på plats även om deras publik inte var direkt jättestor.Tyvärr var ljudet inte det bästa på den lilla scenen som Twiligt Force spelade på, men lägg bandets namn på minnet för dessa varelser som tillsammans är Twilight Force har vi inte hört det sista av, utan de är antagligen ett av de 2-3 bästa powermetalband vi har i Sverige för närvarande.

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

Skribent: Christina Bogren Grönlund (christina.gronlund@rockbladet.se)
Fotograf: Jim "Berkan" Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
Event: Twilight Force
Plats: Metallsvenskan, Örebro
Datum: 2015-05-30
Bästa låt: Enchanted Dragon of Wisdom
Bästa minnet: De rätt många tjejerna i publiken som ville ta med sig sångaren hem, eller som alternativ alvens öron.

RB-Betyg-8_10

Bandfakta
Medlemmar
Christian Eriksson – Lead vocals
Felipe – Electric and acoustic guitars, Lute
Borne – Bass
Daniele – Keyboards, Piano, Violin, Cembalo
Peon – Drums
Aerendir – Guitar

Relaterade artiklar