Amaranthe rockar Japan för femte gången

Svenska melodiösa rockarna Amaranthe gör sitt femte besök i Japan på fyra år med ett par bejublade spelningar i Osaka och Tokyo. Stefan Nilsson, Rockbladets man i Tokyo, var naturligtvis på plats.

Annons 

 

Annons 

 

Amaranthe bjuder oss på ett välbalanserat “best of”-gig denna kväll. Deras smörgåsbord av riffig hårdrock och dunkadunkatrummor blandat med poprefränger, maffiga synthmattor och tre olika sångare med tre olika sångstilar har alltid fungerat bra i Japan. Kort efter att debutplattan släpptes 2011 var bandet på plats för ett showcasegig på anrika Astro Hall i Tokyo vilket blev startskottet för bandets internationella karriär. Nu är de tillbaka för ett femte besök och den japanska publiken finns kvar och fansen kan låtarna.

De två gigen på Loud Park-festivalen (2011 och 2014) gav Amaranthe mycket uppmärksamhet och en växande skara fans här i Japan. Senaste plattan, “Massive Addictive” (2014), gick in högt på den japanska försäljningslistan i höstas. Med tre gedigna album i ryggen har Amaranthe byggt upp en hyfsad påse med låtar att välja från när man ska sätta ihop setlistor för sina turnéer. Och turnérar gör de, nästan oavbrutet, i Europa, Nordamerika och Japan. Det här gänget vill helt enkelt inte kliva av turnébussen.

Amaranthe8

Amaranthe är nu ett väl sammansvetsat gäng som har kul ihop på scen. Denna kväll levererar de som vanligt när de är i Japan. Bandet är lika taggat som publiken. De inleder starkt med “Digital World”, “Trinity” och sin första hit “Hunger” och sedan rullar showen på i en rasande fart. Det är bara under balladerna (“Burn With Me”. “Over and Done” och “Amaranthine”) som bandet lugnar ned sig något. Balladerna fungerar lika bra som de rockigare låtarna och Elize Ryd och Jake E får här visa att de har röster som fungerar till mer än rockrökare.

Bäst denna kväll är “Massive Addictive”, “Afterlife”, “Call Out My Name” och extranumren där vi får en knockout i form av “Automatic”, “Dynamite”, “Drop Dead Cynical” och “The Nexus”. Mycket bra. Det lär inte dröja allt för länge innan detta band är tillbaka i Japan för ett sjätte besök. Japan älskar fortfarande denna göteborgska orkester. Här säljer de CD-skivor, turnétröjor och konsertbiljetter.

Amaranthe2

Text och foto: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Amaranthe
Plats: Tsutaya O-East, Shibuya, Tokyo, Japan
Datum: 2015-07-17

Bandfakta – Amaranthe

Jake E – sång
Elize Ryd – sång
Henrik Englund Wilhelmsson – sång
Olof Mörck – gitarr
Johan Andreassen – bas
Morten Løwe Sørensen – trummor

Amaranthe4

Låtlista

 1. Digital World
 2. Trinity
 3. Hunger
 4. Invincible
 5. Razorblade
 6. Infinity
 7. 1,000,000 Lightyears
 8. Serendipity
 9. True
 10. Massive Addictive
 11. Over and Done
 12. Afterlife
 13. Burn With Me
 14. Electroheart
 15. Leave Everything Behind
 16. Amaranthine
 17. Call Out My Name
 18. Automatic
 19. Dynamite
 20. Drop Dead Cynical
 21. The Nexus

www.amaranthe.se/ / www.facebook.com/amarantheband

Amaranthe

Stefan Nilsson

Stefan Nilsson har skrivit om rockmusik sedan 80-talet. Drev fanzinet Rock Soldier 1989-92. Lämnade Sverige 1992 för att åka ut i världen. Spenderade drygt tio år i London innan han bosatte sig i Tokyo 2004. Har ett förflutet som basist i bl.a. Bjällergläfs. Lyssnar på all slags kvalitetsrock, från Nazareth till Belphegor.

Relaterade artiklar