Machine Head krossar ett kokande Tokyo

“An Evening with Machine Head” är en helkväll (två och en halv timmar!) fyllt av tunga riff och krossande heavy metal av bästa klass. Robb Flynn och hans Machine Head bjuder sina japanska fans på en hårdrockskavalkad av Machine Head-godis. Knäckande bra.

Annons 

 

Machine Head, ett av de absolut bästa amerikanska hårdrocksbanden som föddes ur thrashscenen i Bay Area i Kalifornien, är denna svettiga kväll så bra att det gör ont. En halvtimme innan bandet kliver på scenen är publiken i full gång med allsång. Lokalen, Tsutaya O-East i Shibuya i centrala Tokyo, håller på att koka över. När spelningen väl drar igång bjuder Robb Flynn och hans Machine Head på en musikalisk knockout. De öppnar blytungt med “Imperium” från 2003 års album “Through the Ashes of Empires”. Både bandet och publiken exploderar i ett vulkanutbrott. Jag har nog aldrig varit med om en sådan knockout-öppning av ett hårdrocksgig. Med en sådan här publik blir bandet flera snäpp bättre än vad jag jag trodde var möjligt. Wow! Den knökfulla och utsålda lokalen goes fucking bananas! Och det tar aldrig slut. Energin både på scenen och i publikhavet är otrolig. Batterierna tar aldrig slut under de två och en halv timmar som konserten rullar på.

MH2

Den magnifika låtlistan denna kväll bjuder på låtar från bandets samtliga åtta studioalbum. Vi får naturligtvis klassikerna men även fyra låtar från senaste plattan, “Bloodstone & Diamonds”, som släpptes ifjol. Allt funkar mycket bra och visar att detta är ett band som alltid levererar både på skiva och live.

Bandet avslutar en helt fantastisk kväll med klassikern “Halo” och herrejävlar vad bra denna kväll med Kaliforniens metalhjältar blir. Det är blytungt, tajt, elakt, högt och mycket, mycket bra. Flera gånger under konserten står Robb Flynn och ler brett på grund av den otroliga respons bandet får av publiken.

MH4

Japansk effektivitet ordnade så att detta Tokyo-gig som plötsligt blev inställt då Flynn insjuknade på väg till Japan (och hamnade på ett sjukhus i Kuala Lumpur) snabbt bokades om fyra dagar senare. Detta var bandets första besök i Japan på fem år och mottagandet visar hur mycket de är älskade i Japan. Det lär nog inte ta fem år till nästa besök.

För några månader sedan filmade Machine Head ett par spelningar i Los Angeles och San Francisco för en planerad live-DVD. Om de spelningarna var i närheten vad vi får uppleva här i Tokyo så blir det en DVD att hålla utkik efter.

MH3

Text: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Foto: Mikio Ariga
Artist: Machine Head
Plats: Tsutaya O-East, Shibuya, Tokyo, Japan
Datum: 2015-07-06

Bandfakta – Machine Head

Robb Flynn – sång och gitarr
Phil Demmel gitarr 
Jared MacEachern – bas
Dave McClain – trummor

Låtlista:

 1. Imperium
 2. Beautiful Mourning
 3. Now We Die
 4. Bite the Bullet
 5. Locust
 6. From This Day
 7. Ten Ton Hammer
 8. This is the End
 9. Benetah the Silt
 10. The Blood, the Sweat, the Tears
 11. A Thousand Lies
 12. Darkness Within
 13. Bulldozer
 14. Killers & Kings
 15. Davidian
 16. Descend the Shades of Night
 17. Now I Lay Thee Down
 18. Aesthetics of Hate
 19. Game Over
 20. Block
 21. Halo

Hemsida | Facebook

 

Relaterade artiklar