Michael Schenker’s Temple of Rock rockade Tokyo

När Michael Schenker avslutade ännu en framgångsrik turné i Japan med tre utsålda gig i Tokyo fanns Rockbladets Stefan Nilsson på plats i rocktemplet för att se japanerna tillbe sin gitarrgud.

Annons 

 

Michael Schenker live in Japan är något som kommer med mycket historia och stora förväntningar. Schenker har släppt flera liveplattor och konsertvideor inspelade i Japan (“One Night at Budokan”, “The Michael Schenker Story Live”, “The 30th Anniversary Concert – Live in Tokyo”) och gjort många framgångsrika turnéer i Japan med sina olika band genom åren. Denna gång är Schenker i Japan med sitt senaste band, Michael Schenker’s Temple of Rock.

MS8

I bandet hittar vi förutom Schenker en hel turnébuss full med tvättäkta gamla rockrävar: Francis Buchholz (ex-Scorpions) på bas, Herman Rarebell (ex-Scorpions) på trummor, Doogie White (ex-RainbowYngwie Malmsteen) på sång och Wayne Findlay (ex-Vinnie Moore, MSG) på gitarr och keyboards. Ytterligare en gammal rockare, Graham Bonnet (ex-Rainbow, MSG, Alcatrazz), vars band agerar förband till Temple of Rock på denna turné, dyker upp som gäst på två låtar med Schenker (“Desert Song” och “Assault Attack”) till publikens stora förtjusning.

Schenker älskar att stå på scen inför sina fans. Han är en född underhållare och showman. Han säger inte mycket utan låter sina Flying V-gitarrer och händer föra hans talan. Han ler ett brett leende när han kliver in på scenen och kör igång med UFO-klassikern “Doctor Doctor”. Han fortsätter att le hela kvällen och publiken ler med honom. Det här är en kärleksfest, en ritual där vuxna japanska män tillber sin tyske gitarrgud.

MS7

Med en låtskatt så stor och bra som Schenkers finns det material för en hel tredagarsfestival. Men denna kväll ryms “bara” nitton låtar. Med tre gamla Scorpions-medlemmar på scen är det kanske ingen stor överraskning att vi får en drös med gamla Scorpions-klassiker  (“Lovedrive”, “Coast to Coast”, “Rock You Like a Hurricane”, “Holiday” och en explosiv “Blackout” som avslutning). Vi får också fem av de bästa UFO-låtarna plus en del äldre och några nyare Schenker-låtar. Låtlistan täcker en stor del av Schenkers karriär och det funkar utmärkt. Stora delar av den japanska publiken (där många denna fredagkväll kommit direkt från jobbet och därför är klädda i kostym och slips) kan alla texterna och riffen. De sjunger med, de spelar luftgitarr och har det bra. Schenker predikar till de redan omvända. Det här är ett rocktempel fyllt av Schenker-fans som kan sin historia och alla låtarna. Med en gitarrgud på scen får vi naturligtvis det obligatoriska utdragna gitarrsolot. Det kommer mitt i UFO-klassikern “Rock Bottom” och det är bra, riktigt jävla bra. Rock will never die. Sämre fredagkvällar har man haft.

Den 18:e juli spelar Michael Schenker’s Temple of Rock på Väsby Rock Festival.

MS2

Text och foto: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Michael Schenker’s Temple of Rock
Plats: Nakano Sun Plaza, Tokyo, Japan
Datum: 2015-06-19
st: Spelglädjen! Och de dedikerade japanska fansen.

MS5

Låtlista:

1.     Doctor Doctor (UFO)
2.     Live and Let Live
3.     Lights Out (UFO)
4.     Where the Wild Winds Blow
5.     Natural Thing (UFO)
6.     Victim of Illusion
7.     Lovedrive (Scorpions)
8.     Coast to Coast (Scorpions)
9.     Vigilante Man
10.  Saviour Machine
11.  Shoot Shoot (UFO)
12.  Before the Devil Knows You’re Dead
13.  Lord of the Lost and Lonely
14.  Desert Song
15.  Rock You Like a Hurricane (Scorpions)
16.  Rock Bottom (UFO)
17.  Holiday (Scorpions)
18.  Assault Attack
19.  Blackout (Scorpions)

| HemsidaFacebook |

Relaterade artiklar