Papa Roach – Intervju från Bråvalla 2015

Papa Roach gjorde ett stopp förbi årets upplaga av Bråvalla Festival. Rockbladet.se med vår reporter Philip Almén fick chansen att intervjua Jacoby Shaddix, bandets ecentriska frontfigur. 

(If you wish to read this interview in english, you can read it here)

Philip: Jag skulle vilja veta om det senaste albumet. Du sa på en kommentar på Spotify att du varit "till helvetetet och tillbaka, och att skapandeprocessen kändes väldigt genuin.

Jacoby: När jag ser tillbaka på processen av att skapa albumet känner jag att det verkligen var en process av att upptäcka sig själv och vad mitt syfte är I livet och med musiken. Omvärdera mitt syfte med musiken och verkligen möta mina demoner. 

Philip: Var detta en mer genuin process än vanligt?

Jacoby: Ja, för jag såg klarheten av att ha bekämpat olika missbruk. Att vara ren I några år och komma tillbaka och skriva en skiva med ett klart huvud gav mig en chans att verkligen gräva på djupet I mig själv. Jag var trot på den där negativa spiralen. Det var ett ironiskt och vågat beslut att åka till Las Vegas av alla ställen och spela in albumet, men jag blev starkare av erfarenheten.

LHAL8903

Jag: Vilka känslor hade du när du spelade in albumet?

Jacoby: Jag kände alla typer av känslor. När jag spelade in "Gravity" kände jag mig patetiskt. Vilket jävla as jag var! Så falsk. Textmässigt är jag väldigt stolt over vad jag gjorde på denna skiva. Musikaliskt så var jag så inspirerad av vad bandet skapade. Det var en jävligt rolig upplevelse. Tony trummisen hade spännande trumpartier, det fans även stora feta riff. När bandet skickade mig låtarna tänkte jag "Jag kan inte vänta med att jobba med det här!" Det var ett constant idéflöde. Jag har alltid haft det svårt I studion men den här gången hade jag mycket mer självförtroende som textförfattare för att jag var med fokuserad och klar I sinnet.

Philip: Hur påverkade dina missbruk vänner och familj?

Jacoby: Jag har verkligen försökte gottgöra folk de senaste fyra åren, och släppa allt ont baggage. Vissa relationer har helt blivit kastade för det var negativa influenser av festande och skit. Ytliga vänner. Musikindustrin är full av det där. Jag tror att många band, speciellt 80-tals banden, var byggda på sex, droger och rock n' roll. Banden blev till smulor. Jag slåss fortfarande med den där skiten, men jag försöker. Varje dag får vi gå på den där scenen och den för massa typer av människor ihop. Det handlar om en känsla du inte kan ladda ner eller se på Youtube. Det handlar om den slåss för det goda. The good fight. 

Reporter: Philip Almén
Band: Papa Roach

Relaterade artiklar