The Gaslight Anthem – Bråvalla 2015

Det var två år sedan New Jersey-sönerna The Gaslight Anthem spelade på Bråvalla sist. Precis som sin idol Bruce (The Boss) Springsteen sjungs det om arbetarklass-Svenssons alla kamper i vardagen, men med senaste albumet Get Hurt  blev bandet märkbart mindre politiska, till bandets nackdel. Med låtar som allt för ofta saknar en tydlig refräng är det svårt att se The Gaslight Anthem som ett riktigt arena-rockband. Faktumet att bandet får en spelning mitt på ljusa dagen med en endast halvengagerad publik gör att allt känns lite "meh" och medelmåtta. När bandet drar av sin hit 45 är det ett av få tillfällen konserten blir mer än ett lyft på ögonbrynen. Bandet saknar stinget av det politiska som det grundat sin image på. Just nu sätter jag mig hellre i gräset och lyssnar med ett halvt öra.

SE HELA BILDSERIEN

Bästa låt: 45
Bästa minne: Solen, som tyvärr inte har att göra med konserten
Betyg: 

RB-Betyg-6_10

SKRIBENT: Philip Almén (Philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tommy Hansson

BRÅVALLA FESTIVAL: 25-27 juni 2015, www.bravallafestival.se
Följ Rockbladets bevakningen av Bråvalla Festivalen via www.rockbladet.se/festivaler/bravalla-2015/ och via Instagram@rockbladet / #rbbf15 

Relaterade artiklar