Väsby Rock Festival – Danger Danger!

Klockan har passerat midnatt när Danger Danger går på scen här på Väsby Rock. Halva publiken har tyvärr redan lämnat festivalen efter en lång dag med band som toppades av ett bejublat framträdande av Väsbys stoltheter H.E.A.T! 

Danger Danger från New York bildades -87 och de släppte sin bejublade debutplatta med samma namn -89 som sålde guld i USA. De blev kända på MTV med de klassiska Naughty Naughty och Bang Bang. Sen ombildades de under sent 90-tal och släppte några plattor för att sedan splittras igen. Originalsångaren Ted Poley återförenades med bandet 2004, Danger danger gjorde succé igen.

18072015-Danger Danger-vrf15-JS-_DSC4711

Danger danger studsar ut på scen fulla av sprudlande energi. Den alltid leende och glade Ted Poley dansar rundor och bjuder publiken på sig själv. Han verkar vara full i fan mest hela tiden och de lite snuskiga texterna är skrivna med underbar humor och glimten i ögat. Låtarna är trallvänliga och lätta att ta till sig. Publiken verkar ha glömt att timmen är sen och att man har rockat till bra musik hela dagen och kvällen. Det krävs verkligen ett liveband av klass för att trollbinda en publik vid denna tidpunkten på dygnet. Men det är ju inga problem för de rutinerade rävarna i Danger Danger.

Vi blir serverade en kavalkad av klassiska Danger Danger hits t.ex Boys will be Boys, Turn me on, Under the Gun och nämnda Bang Bang . Ett bra liveband består för mig av så mycket mer än enbart det musikaliska. För det handlar bland annat om utstrålning, humor,  interaktion med publiken och visuell underhållning. Danger Danger har allt detta och sådant går alltid hem. De råkar numera ha en svenskfödd gitarrist vid namn Rob Marcello och han lirar riktigt bra gitarr trots att den kyliga nattluften.

18072015-Danger Danger-vrf15-JS-_DSC4808

Sen gör Ted Poley det osannolika. Han låter tatuera svenska flaggan på armen, samtidigt som han sjunger en låt, för att just Sverige betyder en hel del för honom. Detta har förmodligen aldrig hänt innan och borde rimligtvis vara någon form av världsrekord! Vi lämnar Väsby Rock efter en helfestlig Danger Danger-konsert och ser fram emot lördagens Väsby festligheter.

Bästa låt …Allsången och den ständigt spexande Ted Poley i hitten Bang Bang
Betyg: RB-Betyg-8_10

Text: Tobbe Skogh (thorbjorn.skogh@rockbladet.se)
Foto: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Relaterade artiklar