Väsby Rock Festival – H.e.a.t!

Kvällens absoluta huvudband är inga mindre än Väsbys stoltheter H.e.a.t! Det märks att huvuddelen av publiken har kommit hit i kväll för att se omåttligt populära H.e.a.t göra succé på hemmaplan och fattas bara annat. De har under de senaste åren etablerat sig som ett av de ledande banden på den melodiska rockscenen och de behöver väl ingen närmare presentation.

Det ligger hög förväntan i luften när H.E.A.T formligen exploderar ut på scen och omedelbart sätter ribban för kvällen. Det är grymt driv i låtarna och i centrum har vi Erik Grönwall som röjer som besatt. Samtidigt sjunger han låtarna med stark kraft och en otrolig vidd. Det är svårt att förstå hur han orkar sjunga och röja rundor på detta sätt en hel konsert.

17072015-heat-vrf15-JS-_DSC0058

Bandet lirar alldeles lysande bra tillsammans och det är glada leenden, driv och röj mest hela tiden. Större delen av publiken verkar kunna sin H.e.a.t. katalog för det sjungs friskt med i låtarna. Erik Grönwall har skaffat sig karisma och det interageras friskt med publiken. Vi får bl.a. höra publikfavoriterna Point of no returnMannequin, Beg beg beg och Living on the run. Låtarna har gott om hookar och är bra gjorda. Saknar lite mer material från de 2 första plattorna men annars var det bra. Jag kan väl också tycka att det blir lite odynamiskt med samma driv och ungefär samma tempo i låtarna under hela låtsetet. Men det verkar jag vara ensam om för publiken älskade verkligen H.e.a.t här på Väsby Rock i kväll. Frågan är om inte H.e.a.t tillhör landets absolut vassaste liveband år 2015 för ikväll är de fullständigt genialiska

Betyg: RB-Betyg-8_10

Text: Tobbe Skogh
Foto: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Relaterade artiklar