Väsby Rock Festival – W.A.S.P!

Rockikonerna Wasp har sålt över 12 miljoner album och vann kultstatus långt före Sivert Öholm någon gång på 8- talet fällt de bevingade orden "Ve ar satans pepol" och fått ungdomar i hela Sverige att unisont och rebelliskt älska detta band. Wasp behöver väl ingen närmare presentation utöver det faktum att de är lördagens och festivalens huvudband och dragplåster.

Jag tycker det blir lite fel att lägga huvudbandet sist eftersom minst en tredjedel publiken redan har lämnat festivalområdet. Det är väl inte så konstigt heller med tanke på att det har varit en lång festivaldag med många bra band och klockan har passerat midnatt. Det hade varit bättre att lägga huvudbandet något tidigare.

19072015-wasp-vrf15-JS-_DSC0649

W.A.S.P går ut och kör klassikern On your knees. Här var det rejäl klasskillnad till allt annat vi sett idag. Proffsigheten är närmast fulländad och det känns som det synnerligen väloljad turnemaskin vi får se här. Det är genomtänkt och snyggt ut i fingerspetsarna. Fantastiskt bra driv i låtarna och man visar prov på proffsighet i yttersta världsklass. Jag älskar verkligen när de kör The Whos gamla klassiker "The real me" som nästan har blivit en liten W.a.s.p klassiker i sig själv. De har verkligen en låtskatt att välja från. Vi får bl.a. höra klassikerna Love Machine, Wild Child, Hellion, I dont need no doctor( Humble Pie), I wanna be somebody, Murders in the new mongue och Blind in Texas.

19072015-wasp-vrf15-JS-_DSC5717

De kunde förvisso ha utelämnat jam och solopartiet i mitten utan större saknad. Gitarristen Doughlas Blair gör en lysande insats och han lirar grymt bra och proffsigt och överlag lirar bandet fantastiskt. Festivalens bästa konsert får avrunda en underbar Väsby Rock med många underbara konsertminnen att se tillbaka på. Ses nästa år i Väsby.

Bästa låt: ..The Who covern "The Real Me" som W.a.s.p lirar så sjukt bra, att det känns som ett av deras egna rocknrollanthems.
Betyg: RB-Betyg-8_10

Text: Tobbe Skogh (thorbjorn.skogh@rockbladet.se)
Foto: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Relaterade artiklar