Black Label Society – Gubbarna som vet hur man rockar

Med vädret på deras sida och med en magisk stämning liggandes över publiken levererade Black Label Society som sist ut på den Gröna scenen för kvällen. 

Säga vad man vill om den äldre generationens musik, men det finns en viss charm med att se ett gäng äldre män stå och rocka på scen med sina långa hårsvall och tigermönstrade gitarrer. Black Label Society, ett band som jag aldrig tidigare varken hört eller sett, men som fångade min uppmärksamhet. 

Det låg en magisk stämning över publikhavet som alla tillsammans stod och njöt av det sköna gunget i musiken till den härliga sommarnatten. Det var dock inte så mycket energi och spring på scenen som man kanske skulle kunna tro, men det behövdes inte för att det skulle bli en fantastisk show och man kunde istället fokusera enbart på musiken. 

Det blev sedan en lite mer känslosam stund när bilder på Darrell “Dimebag” Abott dök upp och bandet körde låten In This River som en hyllning till sin bortgångne vän. Dem avslutade sedan kvällen med slänga ut ett par svettiga handdukar och trumpinnar till den lyriska publiken och jag kan inte annat än att tycka att det var ett perfekt avslut på kvällen för min del. 

SE HELA BILDSERIEN

Recensent: Jessica Alsterblad
Fotograf: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
Festival: Getaway Rock Festival

Relaterade artiklar