Hurula – Knäppingsborg 28e juli 2015

Den 28e juli gästades knäppingsborg i Norrköping utav Hurula. Än en gång levereras magi och dynamiskt samspel med publiken. Det var fullt av folk i blandad ålder framför scenen men även på restaurangerna kring scen var det fullsatt. Loggor på t-shirt syntes så det var en hel del trogna fans på plats. Även fast det var en småkall kväll så var stämningen på topp och det märktes klart och tydligt vad det var som dragit folket till Knäppingsborg denna kväll-Hurula!

Från första stund levererades hit efter hit och publiken var med och sjöng med från första låten. Hurula förmedlade en bra energi och trots att det nästan inte var något mellansnack så fanns det ett samspel och en dynamik mellan bandet och publiken. Det varvades med högtempolåtar till lite lugnare låtar men det fanns en röd tråd i de låtar som spelades och fansen fick det de ville ha.

En del vill sätta Hurula i poprockfacket och andra i postpunkfacket, frågan är om det är så viktigt egentligen? Han levererar genialiskt vackra texter som blir sublima filmer i huvudet och när en artist får mig att blunda och bara lyssna på texten, ja då är det jävligt bra! Robert Hurula är ett textgeni och hans sång lyfts utav väggen av dynamiska musikslingor. Basisteen manuela Iwanssons går in och förstärker Roberts röst,det är ett perfekt samarbete i klanger. Hon förstärker den sårbara nerven som finns i Hurulas texter.

Spelningen på Knäppingsborg är dynamisk, hela tiden ett samspel med publiken som verkligen blir magisk. Låtarna handlar om livet generellt, om uppbrott, tristess och frustration som samhället ger oss alla mer eller mindre. Att beskriva Hurula är svårt samtidigt som det verkar så enkelt när man ser och hör musiken. Det är en vacker komplexitet som ändå är rak och enkel.

Har ni chansen att se Hurula så missa inte en av Sveriges bästa artister! Jag gick från spelningen med ett fett leende och uppfylld utav positiv energi.

Hurula får 10 av 10 möjliga.
Skribent: Christina ”Stina ”Wernersson
Fotograf: Tommy Hansson

Relaterade artiklar