Konsertfoto – The Offspring på Gröna Lund

I måndags spelade The Offspring inför ett nästan fullsatt Gröna Lund för andra gången, ca 17 000 personer samlades för att få en skymt av det legendariska bandet. År 1999 stod grabbarna på samma scen, slog sönder Backstreet Boys-dockor som ett intro. Denna gång inledde de spelningen med den klassiska "You're Gonna Go Far, Kid" från Rise and Fall, Rage and Grace som släpptes 2008. 

Annons 

 

Bandet verkade stundvis otajta men levererade ett relativt bra gig trots allt. Spelningen höll samma kärleksfulla atmosfär rakt igenom från publikens sida, det hoppades och sjöngs – många filmade med sina telefoner. Varje låt framkallar förträngda minnen och förmedlar otroligt starka känslor. Den obligatoriska moshpiten drog igång redan under första låten och vi bjöds på en riktigt hemsk version utav "Pretty Fly (For a White Guy)". 

You're Gonna Go Far, Kid, Why Don't You Get a Job? och The Kids Aren't Alright gick varmt hem dömandes av publikens högljudda jubel. Self Esteem den välkända avslutningen, rundande av måndagens spelning –  låten som vi 90-talister har inpräntade i våra hjärnor sedan uppväxten. 

Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för Want You Bad(Can't Get My) Head Around You  och Self Esteem. En vacker kväll i Stockholm, underbart sällskap och The Offspring på Stora scen, oförglömligt!

SE HELA BILDSERIEN

 

Låtlista:

You're Gonna Go Far, Kid 
All I Want 
Come Out and Play 
Coming for You 
Hammerhead 
Have You Ever 
Staring at the Sun 
Bad Habit 
Want You Bad 
Gotta Get Away 
Hit That 
Kristy, Are You Doing Okay? 
Gone Away 
Why Don't You Get a Job? 
Americana 
Pretty Fly (For a White Guy) 
The Kids Aren't Alright 
Encore:
(Can't Get My) Head Around You 
Self Esteem 

Event: The Offspring
Arena: Gröna Lund
Datum: 2015-08-10
Bäst: Self Esteem
Sämst: Pretty Fly(For a White Guy)
Fotograf: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
Betyg:  ROCKBLADET.se 5 out of 10

Relaterade artiklar