Martin Rubashov i duett med Sveriges bästa hårdrocksröst

Martin Rubashov, som på vardagar mellan 06-10 hörs som sitt alias Bollnäs-Martin i Bandits omåttligt populära program Rivstart (över 300000 lyssnare i veckan), släpper nu en ny singel. Idag kommer duetten Map of the Stars. Hans partner på låten är ingen mindre än en av Sveriges bästa hårdrocksröster – Mia Coldheart från Crucified Barbara.

Map of the Stars handlar om två vänner som tappat bort varandra och som under några år letar efter varandra. Och att den tiden isär visade sig behövas för att uppskatta det man hade. Lyssna på låten här.


Mia Coldheart om samarbetet med Martin:
"Jag är stolt över att få sjunga med MartinMap Of The Stars. Jag älskar hans musik och röst, han har inspirerat mig till mycket. Våra röster passar bra ihop och jag hoppas de får tillfälle att mötas igen, allt annat vore slöseri. Martin är en stjärna som alla borde lyssna på.”

Map of the Stars släpps på Despotz Records och senare i höst släpper Martin Rubashov ett album.

Om Martin Rubashov
Martin Rubashov hörs ofta i radion med sin gitarr, men då i rollen som den populära och utåtriktade programledaren Bollnäs-Martin på rockstationen Bandit. Martin Rubashovs musik däremot, framstår som skimrande gåtfull, sagolik vacker smärta med en stark nerv i både gitarrspelet och sin röst. Det eviga livet är något som inspirerar Martin i både text och musik. Rubashov blev därför artistnamnet sedan han läst Carl Johan Vallgrens bok “Dokument rörande spelaren Rubashov”. Rubashov spelar kort med djävulen, förlorar sin själ och får ett evigt liv och vandrar odödlig på resa genom hela det europeiska 1900-talet.

Martin har tidigare figurerat i olika rockband, till exempel i Grammisbelönade bandet Mustasch men tackade nej till att bli fast medlem i bandet då han ville satsa på sin egen musik. Rastlös och samtidigt kreativ reser Martin ständigt runt jorden och varje resa inbringar nya instrument och nya toner, vilket märks i musiken. I början av 2014 släppte Martin en 4-spårs EP som bland annat innehåller en nedtonad version av ”Var E Vargen” (Imperiet) och Martin visar för första gången att han inte är främmande att sjunga på svenska och samma år medverkar han på låten ”Dead Eyes” ifrån skivan ”Siren Charms” med In Flames.

Förra skivan som släpptes 2013 ”The Watcher Of The Skies” fångar på ett vackert sätt upp ljus och mörker. 2015 släpps ett nytt och än så länge namnlöst album som spelats in i Spanien och Sverige. Läs Joanna Hemmingssons recension här.

Om Mia Coldheart
Mia Coldheart är sångerska och gitarrist i P3 Guld-vinnande och Grammis-nominerade bandet Crucified Barbara. Dom släppte förra året sitt sitt fjärde album In The Red. Albumet hyllades av en enhetlig kritikerkår och Mia utsågs till att ha landets bästa rockröst.
Med Crucified Barbara har Mia turnerat världen runt med bland andra In Flames och Motörhead. Bandet gästade förra året Moreaus med mera, deltog i Minimello som toarullar och bidrog med en låt till Feministiskt Perspektivs samlingsskiva.

Fotograf: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar