Recension: Graham Bonnet Band “Escape from Alcatrazz: Alive in Japan”

Graham Bonnet Band har släppt en digital live-EP, “Escape from Alcatrazz: Alive in Japan”, som spelades in i Japan i juni. Rockbladets Stefan Nilsson, som var på plats under Japanturnén, hårddiggar denna souvenir som bandet har distribuerat till sina fans gratis.

Annons 

 

Detta är en rak och rå inspelning rakt upp och ned utan krusiduller. Inga tillrättaläggningar. Och det är jävligt bra. Graham Bonnet har en av rockvärldens bästa röster. Man känner direkt igen rösten oavsett i vilket sammanhang den dyker upp. Skillnaden nu är att han har satt ihop sitt eget band, bestående av Conrado Pesinato, Beth-Ami Heavenstone och Chase Manhattan, som ger honom ordentligt med utrymme att visa vad han kan. Detta mycket kompetenta band gör hans talang rättvisa. Tidigare i Bonnets långa karriär har han emellanåt drunknat i alla gitarrsolon från bandkamrater som Ritchie Blackmore, Michael Schenker, Yngwie Malmsteen, Steve Vai och Chris Impellitteri. Bonnet har hittat musikerna till sitt nya band i Kalifornien, en stat som varit engelsmannen Bonnets hem sedan många år.

Rainbow-klassikern “All Night Long” inleder EP:n och här får hela bandet vara med och briljera. Alcatrazz-låten “Suffer Me” är min favorit på denna EP. Här blir Bonnet emotionell när han sjunger om sin mor medan Conrado Pesinato levererar med sin gitarr. En annan favorit är en riktigt groovy version av Rainbows “Love’s No Friend”.

Denna live-EP är en riktig liten pärla för fansen. En inspelning kan aldrig riktigt mäta sig med den upplevelse som vi som var på plats under Japanturnén fick. Men denna EP är inget dåligt substitut för de som inte var med på plats och samtidigt en kul souvenir för de fans som fanns på plats.

Tillsammans med den studio-EP som släpptes digitalt i juni och Japanturnén har denna live-EP dragit upp mina förväntningar på den kommande fullängdsplattan rejält. Detta band är så mycket mer än bara en nostalgiakt. Det här är på riktigt, här och nu, de jobbar hårt, de är jävligt bra och de levererar. Världen kommer nu att återupptäcka Graham Bonnet.

GB1

Text och foto: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Graham Bonnet Band
Skiva: “Escape from Alcatrazz: Alive in Japan”, digital live-EP
Betyg: RB-Betyg-8_10

 

Graham Bonnet Band “Escape from Alcatrazz: Alive in Japan” Live EP

1.     All Night Long

2.     Love’s No Friend

3.     Since You’ve Been Gone

4.     Suffer Me

5.     Night Games

6.     Lost in Hollywood

 

www.grahambonnetband.com / www.facebook.com/grahambonnetmusic

Relaterade artiklar