Sommarrock Svedala – Mustasch

Den pratglade humörsmänniskan frontfiguren och unikumet Ralf verkar vara på ett särdeles gott humör i kväll och det bådar gott.

Mustasch går ut och öppnar med tunga "Parasite" tätt följd av "Down in Black", det är tungt och mäktigt så det förslår. Sen manglar Mustasch på med ett låtpoppuri av tunggunglåtar och det är stundtals väldigt mäktigt och grymt bra. Men det känns som det blir något för mycket av tunggunget i längden. Låtarna är starka och refrängerna sångvänliga, men det blir lite för jämntjockt i längden! Men Mustasch går definitivt hem här i Svedala i kväll och publiken är med på noterna och det är händer i luften och glada jubelrop.


När Mustasch lirar genialiska "Demon" blir det helt plötsligt dynamiskt och vackert och det är så jag vill att Mustasch ska låta. "Bring me everyone" är även den en fantastisk livelåt. Jag diggar verkligen den oefterhärmelige Ralf som mest verkar vara lite full i fan hela tiden! När Mustasch kör sin i mitt tycke bästa låt "Black City" känns det som det inte finns någon tyngre låt i hela världen.
Det är humor och spexerier från Ralf mest hela tiden. Speciellt när han kör allsångsmelodin från vinjetten på gamla 70-tals barnprogrammet, Flygande Mattan.

Som extranummer blir det allsång med Mustaschklassikern och radiohiten "Double Nature". Bandet går ut och tackar för sig till tonerna av Starships gamla 80-tals dänga "We build this city" och Ralf dirigerar publiken med glimten i ögat att sjunga med i refrängen. Mustasch gjorde succé här i Svedala och fattas bara annat.

SommarRock Svedala – Dag 2

 

SKRIBENT: Tobbe Skogh (tobbe.skogh@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Anna Skogh (anna.skogh@rockbladet.se)
EVENT: SommarRock Svedala 2015
BÄSTA LÅT: Sjukt tunga Black City
DATUM: 2015-07-10
BETYG:RB-Betyg-8_10

Relaterade artiklar