Sommarrock Svedala – Småmysigt, hemtrevligt och stabilt

Småmysiga, hemtrevliga och inarbetade Sommarrocken i Svedala firar sitt 28:de festivalår i år.

I sedvanlig Sommarrocksanda blandar man familjeunderhållning, coverband, hitlisteartister och hårdrock. Man har i år bokat så skilda artister som t.ex. Hasse Andersson, Corroded, Joddla med Siv, Måns Zelmerlöw, Mustasch, Ola Salo, Sator och Hardcore Superstar. I år har man valt att minska kostymen lite för att göra festivalen än mer intim och satsa på bekvämligheter. Överlag tycker jag att festivalen är välarrangerad och det märks att man har många festivalår innanför bältet. Festivalpubliken är trogen och verkar komma tillbaka år efter år och jag får intrycket att de verkligen gillar den breda kombinationen av artisterna.


Det är småkallt, rått och blåsigt i luften men ändå är publiken på plats för att njuta av omåttligt populära lokalhjälten Hasse Andersson och det är fullt tryck i konsertältet. Hans skånska är så bred att t.o.m.undertecknad har svårt att höra vad han säger, men här i Svedala är det ingen tvekan om att publiken älskar honom. Döm om min förvåning när han efter spelningen får helikoptertransport till Båstad där han skulle stå på scen bara någon timme senare. Corroded går på scen strax efter men det känns lite oinspirerat och publiken kommer aldrig riktigt igång men det kan också bero på det kylslagna vädret. Får lite vibbar av amerikanska Nickelback så fort jag hör detta band. Om detta faktum är bra eller dåligt vet jag inte.

IMG_1063

Oinspirerat är den definitiva motsatsen när Hardcore Superstar börjar spela. För här är det fullt råställ från första slag och det är inget snack om att bandet tillhör bland det absolut bästa liveband vi har i detta land. Det är driv, upptempo, glada leenden och det känns sjukt rutinerat. Sångaren Jocke Berg har fantastisk interaktion med publiken och han är en frontfigur av rang. Trots att det har varit en lite småkylig och blåsig kväll är publiken med på noterna direkt och låtarna känns igen av publiken. Jag diggar verkligen gitarristen och Malmösonen Vic Zino, yrvädret som tidigare hanterade yxan i Crazy Lixx. Han lirar sjukt bra gitarr och röjer rundor på scen som bara den. Det är ett jävla stomp i låtarna och trummis Magnus Adde Andreasson och basisten Martin Sandvik lirar verkligen bra ihop. Adde är en underhållande trummis att titta på och han lirar med övertygande attityd och jag får intrycket det är grymt kul att lira trummor. Vi får bland annat i urval höra "My good reputation", "Last call for alcohol", "Someone Special", "Wild Boys", "Liberation", balladen "Run to your mama" och hitlåten "We dont celebrate Sundays". Blir imponerad av helheten och allt låter faktiskt väldigt bra. Såhär bra kan bara ett band bli om de turnerar mycket i många många år och verkligen älskar det de gör! För spelglädjen lyser verkligen igenom och ikväll går Hardcore Superstar från klarhet till klarhet och de är fullständigt genialiska! Faktum är att jag vet inte om jag någonsin sett bandet mer tända och hungriga trots att jag följt bandet sen starten runt 97-98 någongång. Full pott till Hardcore Superstar denna kväll.

SommarRock Svedala – Dag 1

 

SKRIBENT: Tobbe Skogh (tobbe.skogh@rockbladet.se)
FOTOGRAF:
Anna Skogh (anna.skogh@rockbladet.se)
EVENT: 
SommarRock Svedala 2015
DATUM: 2015-07-09
 

Relaterade artiklar