Svenska världsbandet Ghost gör två konserter på hemmaplan

Med ena foten i mystiken och det ockulta och den andra på de största scenerna i världen är svenska Ghost redo att släppa sitt tredje album: efterlängtade ”Meliora” når alla fans den 21 augusti och inte långt efter det är det dags för två unika konserter på hemmaplan. Onsdag 11 november på Lisebergshallen i Göteborg och fredag den 13 november på Annexet i Stockholm!

Annons 

 

Biljetterna släpps onsdag 12 augusti klockan 09.00 på LiveNation.se

Lika mytomspunna som populära är svenska Ghost ett världsband utan dess like. Det mystiska metalbandet med Papa Emeritus III i täten bildades på hemlig ort 2008 och har sedan dess släppt de hyllade albumen ”Opus Eponymous” (2010) och ”Infestissumam” (2013); vilket också har lett till att bandet har spelat på de största scenerna och festivalerna runt om i världen.

Under sommaren har Papa Emeritus III och hans fem ”Nameless Ghouls” spelat live och bjudit på material från den kommande, efterlängtade, skivan ”Meliora”. Bandet fick idel hyllningar i media, bl.a. för sin spelning på hemmaplan (?) i Linköping och för konserten på Sweden Rock Festival. De hyllade konserterna har verkligen spätt på den längtan och det sug fans världen över har för kommande skivan.

Meliora” släpps 21 augusti och när Loudwire.com frågade besökarna vilket av augustis alla rock/metalalbum man såg fram emot mest så hamnade Ghosts kommande skiva på en klar andraplats – bland 40 andra albumsläpp denna månad.

Med sitt kommande album och med Papa Emeritus III, en ny herde för de svarta fåren som är Nameless Ghouls, är Ghost större och mer aktuella än vad de någonsin varit. I den mörka världen bakom häpnadsväckande masker, ockulta teman och en mystik lika tät som dimman på Östgötaslätten ska Ghost nu inta Göteborg och Stockholm med sina hyllade liveframträdanden.

Ghosts mystik blir tätare i takt med att bandet tar över mer och mer av världen; både på den ”mörka sidan” och i vårt jordliga universum där man redan delat scen med Iron Maiden, Metallica, Alice In Chains och Foo Fighters samt spelat på de största festivalerna och scenerna världen över.

Missa inte denna unika upplevelse – onsdag 11 november på Lisebergshallen i Göteborg och fredag den 13 november på Annexet i Stockholm!

Datum

11.11 – Göteborg, Lisebergshallen
13.11 – Stockholm, Annexet

Relaterade artiklar