Takida – trotsade hatet och rockade loss

Med ett grymt tal angående hat och olika musikstilar kickar Takida igång en energifylld spelning och får med sig hela publiken, även skeptikerna. 

Takida, ett band som jag hört till och från på radion och kan väl även sjunga med i en låt eller två, men inte så mycket mer än så, fram tills nu.  

Redan efter de första låtarna så sätter sig sångaren Robert Pettersson på huk vid scenkanten och berättar vilket hat de fick bemöta när det släpptes att Takida skulle få spela på festivalen. Med glimten i ögat så säger han “hata på ni, vi behöver den tändväskan, men vi spelar musik bara, ni måste förstå det” och med det sagt bemöts han av en riktig positiv respons från publiken.

Därefter kickar de igång med lite “hårdare” tag på låtarna då dom vill nå ut till hela publiken och jag skulle nog vilja säga att även skeptikerna gungade med. Resten av spelningen var extremt energifylld och Robert flög runt på scenen som en durasellkanin samtidigt som han hade en väldigt bra kontakt med publiken. När det sedan närmade sig slutet på timmen så fick vi det typiska “tack för ikväll ” och dem försvann bakom scenen för att sedan springa ut till “en gång till” som gick som en våg över publikhavet.

Vågar jag säga att detta förmodligen var en av lördagens bästa spelningar? Jag tror så, då det var mer än en nöjd publik som gick därifrån och det var nog inte bara jag som var imponerad av deras insats. 

Relaterade artiklar