Thundermother släpper Motörhead-osande singel från kommande skivan

Thundermothers nya singel "Deal with the devil" är en riktig käftsmäl! En ny stil för Thundermother – som tidigare spelat klassisk rock och här nu visar en ny riktning i äkta hårdrocks-anda med Motörhead-inspirerande riff och drivande trummor. Låten handlar om en uppmaning till andra att hålla sig undan då man är i pakt med negativa krafter man inte kan styra över.

Deal with the devil släpps den 18 augusti på Despotz. Den 4 september kommer nya skivan Reoad  Fever. Direkt efter albumsläppet åker bandet ut på en omfattande Eurpaturné som tar dom till Sverige i slutet av året. Håll koll på var bandet ska spela –> Facebook.

Om bandet:
Thundermother bildades sommaren 2010 i Växjö när gitarristen Filippa ville börja spelar rock. Tillsammans med våta drömmar och visioner samt med låten ”Shoot to kill” snurrandes i skallen bildade hon Thundermother. Hon flyttade till Stockholm för att förverkliga sin dröm.

Där hittade hon sin partner in crime, Giorgia Carteri från Italien, som även hon strävade efter samma dröm.
Efter ett antal provspelningar hade dom till slut hittat rätt sammansättning musiker som delade deras motivation och passion för rock’n’roll: Tilda Stenqvist från Karlstad på trummor, Linda Ström från Småland på bas och Clare Cunningham från Dublin på sång.

Bandet har kul och det är uppenbart när dom står på scenen. Sant nöje och rock’n’roll i blodet. Hårdrocksbrudar från runt om i världen står enade på scenen för att göra en sak, spela tillsammans och åka på turné.

Thundermother har spelat på Close-Up båten tillsammans med Turbonegro och Candlemass samt turnerat Sverige runt med Danko Jones. Thundermother har nått sin framgång på egen hand och den hårda vägen. Utan skivkontrakt har dom fyllt pubar och klubbar till bristningsgränsen och spelat på Sweden Rock och Get Away Festival.

Relaterade artiklar