Ulf Lundell tar farväl med en höst- och vinterturné

Sommaren är över för den här gången, 2015. 

Den tog sej mot slutet. Jag tänker på vädret. Lite tungt turnémässigt efter Göteborg, men nu är det gjort.
Här kommer hösten och ett långt farväl.
Sommarturnén var min sista.
Den här höstturnén, 20 spelningar, är min sista på länge om inte för alltid.
Man ska aldrig säja aldrig som sagt, det gör jag inte heller, men dom här två turnéerna blir mina sista med det här bandet, på det här sättet.
Jo, jag vet, jag har ropat Vargen kommer! flera gånger genom åren, men aldrig innan en turné.
Jag vet vad jag håller på med, vad jag vill.
Kanske inte vart jag ska, men som det står i sången: Det är dags att dra ett streck och gå vidare.
40 år kan räcka.
Jag har levererat.
Jag har inte sålt mej. Jag står fortfarande fri.
Så farväl till turnébussar, hotellrum och allt annat.
Farväl till er, publiken. Det har varit fantastiska år. Ups and downs, mest ups.
Jag tänker inte bli sentimental.
Jag hoppas bara att vi ses därute i november, december och försöker göra det bästa av det här.
Det kom väldigt många önskelåtar när jag bloggade i våras.
Jag vet inte hur många av dom vi hinner spela, men vi ska göra vårt bästa, kväll efter kväll. En del går att väcka till liv, nytt liv, andra har somnat in för gott.
Vi får försöka minnas, hylla oss själva, band, crew, jag, publik.
Varma rätt avslappnade möten hoppas jag på.
Det blir vad det blir, det blir nästan aldrig som man tänkt sej så det är ingen idé att tänka på det för mycket.
Vi avslutar på Göta Lejon på Nyårsafton. Det kan bli fint.
I månadsskiftet nov/december ger Parlophone/Warner ut en box, 68 CD, allt jag spelat in under åren på alla sätt. En rejäl fysisk bräsch mot det digitala molnet.
Branschen, om jag så får säja, det låter lite för mycket biz niz, men alltså denna bransch som jag sökte mej till i ungdomen och som jag aldrig kan lämna, den är kanske inte så annorlunda idag än vad den var då. Det var iochförsig proggår och allt det där, listor och Grammisar var bortmotade, vinylen doftade och repades, det var en annan tid, en enklare, nu är allt nästan bara Grammisar och kommers. Och åt alla håll på alla kanter. Jag säjer inget om det. Det är same same but different. Jag håller mej till mitt.
Jag kommer alltid göra musik, om sångerna kommer. Man får vänta.
Det är egentligen inte min metod, har aldrig varit, men nu har det blivit så.
Sångerna håller sej för sej själva nu och sen en tid tillbaka. Jag antar att jag får ha tålamod.
Ateljén står och väntar den också.
Och skrivmaskinen.
Jag har inga planer på att ”pensionera” mej. Såna som jag kan inte göra det. Vill inte heller.
Man drar ett streck och går vidare, så är det.
Så: det är farväl till uppsjungarvännerna Prille Prolle och Bagare Bagare Bengt och den gamla risiga ghettoblastern back-stage som har spräckta högtalare av AC/DCxx och farväl till honung och ingefära och is och kaffe och skidlandslagets sportdryck och gitarrnagelbyggande och blod svett och tårar och svett och värk och mördade fötter.
Det susar i öronen.
Vi ses därute om ni vill.
Låt det bli varmt och löst och ledigt och lite vad fan som helst.
Är det över nu?
Det är som alla vet inte över förrän den feta damen sjunger.
Och inte ens då är det över.
Efterklangen kan vara länge.


Ulf Lundell

PS. Och ett viktigt sådant; jag kommer verkligen att sakna att spela med det här bandet, i replokaler, på scener. Sveriges, ja ett av världens bästa band i den genre som jag har rört mej i och fortfarande rör mig i. Dom har tagit sej an i stort sett vad som helst som jag kommit upp med och dom har kommit upp med en hel del själva. Många råa, galna, hjärtliga skratt. Upplev dom medans dom finns. Det är inte vad skit som helst. Dessutom har vi åkt runt med ett fantastiskt crew. En stor sammansvetsad enhet, en maskin som går smooth på alla cylindrar. Allt det där kommer jag att sakna, mycket. DS

Datum

27.10 Gävle Konserthus

30.10 Borås Åhaga

31.10 Norrköping Louis De Geer 

  5.11 Umeå Folkets Hus

  6.11 Luleå Kulturens Hus

  7.11 Sundsvall Tonhallen

13.11 Helsingborg Arena

14.11 Örebro Conventum

15.11 Västerås Konserthus 

19.11 Eskilstuna Lokomotivet 

20.11 Uppsala Konsert & Kongress 

21.11 Jönköpings Konserthus 

24.11 Stockholm Göta Lejon 

25.11 Stockholm Göta Lejon

28.11 Visby Wisbystrand

 5.12 Göteborgs Konserthus 

16.12 Linköping Konsert & Kongress 

18.12 Malmö Live

19.12 Halmstad Teater

20.12 Kalmar Kalmarsalen

31.12 Stockholm Göta Lejon

Relaterade artiklar