Upplands Väsby-bandet med fötterna på jorden

“Vi är ju inte 18 år gamla längre, men att komma hit ner, få en starköl i handen och en gitarr runt halsen så känner man sig nästan som 18 år igen”

 

Denied, ett gäng medelåldersmän som håller till i ett gammalt skyddsrum i Upplands Väsby. Med fötterna på jorden levererar dessa män riktig musik som nog får vem som helst att gunga med.

Jag måste erkänna att jag kände mig en gnutta tveksam när dörren öppnades och jag möttes utav en mörk trappa som ledde ner till ett gammalt skyddsrum, men väl framme möttes jag av en replokal utan dess like. I sann rockanda blev jag genast erbjuden en öl innan vi sedan slog oss ner i soffan. Tyvärr så kunde bara tre av medlemmarna medverka och på plats hade vi Andreas Carlsson (gitarrist), Chris Vowden (sologitarrist) och Fredrik Isaksson (bas), men tyvärr saknades Pete Dolls (trummor) och även den nya sångaren Germán Pascual. Dock såg jag inte detta som ett hinder utan snarare en chans att diskutera lite mer öppet om bytet av sångare i gruppen.

Sedan tidigare har bandet haft Johan Fahlberg som sångare under 7 års tid, men det fungerade helt enkelt inte längre och bytet var ömsesidigt. Andreas vill dock understryka att de fortfarande är bästa vänner och att det inte är något ont blod mellan dem. Sedan att de hittade på Germán Pascual såg de som ren tur då enligt Andreas ansåg att  ”en sådan sångfågel av rang växer inte på träd”. Men trots byte av sångare tycker bandet att det inte är någon större skillnad på deras sound. De berättar även att de har mottagit mycket positiv respons av fans med bytet till Germán och nu väntas det spänt på att den nya plattan ska släppas.

Men som Andreas själv sa med glimten i ögat ” Vi vill ju spendera all tid vi har i studion, men det är jobb, ungar och kärringar som måste underhållas däremellan också. Men vi hoppas på att släppa den runt december och då kan vi satsa på att bli årets julklapp haha”. Med tanke på att bandet fortfarande inte är så pass stora att de kan leva på musiken så nämns det flera gånger under intervjun att det inte är pengarna som spelar någon roll, utan det är att få hålla på med något som de älskar.

08072015-DENIED-JS-_DSC9462

Och trots att det är mycket med jobb och familj runtomkring så försöker de ändå repa hårt minst två dagar i veckan och Andreas tillägger ” Vi är ju inte 18 år gamla längre, men att komma hit ner, få en starköl i handen och en gitarr runt halsen så känner man sig nästan som 18 år igen”.

Den sista skivan som släpptes var år 2013 och det var väl egentligen den som satte ribban då den fick så pass bra recensioner samt även var den platta som de var mesta nöjda med hittills. Dock så säger Andreas (som är den som pratar mest då nästan ingen annan får någon syl i vädret) att som vilket annat band som helst är det väl klart att de blir självkritiska och vill alltid nå lite längre, så där av satsar dem ännu mer på den kommande plattan.

Det har varit en del spelningar i utlandet under åren men när vi sedan pratar om vad deras drömmar och mål är med bandet så hoppas dem att få spela i Japan en vacker dag, samt att någon dag vara headline på Wacken, och med glimten i ögat skrattar de till och säger ”Om inte annat så får vi stå på pizzerian i Väsby med en handskriven Wacken-skylt”.

Med andra ord fick jag chansen att sätta mig ned med ett gäng riktigt jordnära män som verkligen brinner för det de gör och med den lilla snutt jag fick höra av nya plattan så tror jag att det kommer bli en succé. 

08072015-DENIED-JS-_DSC9498

Hemsida

Skribent: Jessica Alsterblad (jessica.alsterblad@rockbladet.se)
Foto: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Relaterade artiklar