Grimner släpper EP och kommer att vara förband åt Korpiklaani nästa helg

Det är inte ofta som ny vikingafolkmusik på svenska släpps. Grimner (som annars spelar folk metal) har släppt sitt första akustiska verk De Kom Från Norr. Förra året släppte bandet sitt debutalbum. Nästa helg agerar de förband åt Korpiklaani i Stockholm, Örebro och Göteborg!

Annons 

 

Grimner blandar folkinstrument såsom flöjt, säckpipa och mandola med tunga gitarrer, growl- och rensång på svenska. Bandet har spelat tillsammans sedan 2008 och har med åren vuxit till en stark grupp om sex medlemmar. Grimner släppte under förra året sin första fullängdsskiva Blodshymner följt av en turné i norra Europa. Tidigare samma år var bandet med i Wacken Metal Battle Sweden och tog sig till final (topp 4 av 200). Under de senaste åren har bandet gjort diverse spelningar i Sverige och Danmark samt spelat på festivaler i Tyskland.

Mer om Grimner finns på: www.facebook.com/grimnerswe

Relaterade artiklar