Historisk TV-samsändning för slutsålda Hela Sverige skramlar!

Biljetterna till den stora insamlingskvällen Hela Sverige skramlar – en konsert för människor på flykt tog slut på ett dygn. För alla som inte hann köpa står det nu klart att konserten ska direktsändas i TV. En sändning som kommer gå till historien.

SVT, TV3 Play, TV4 Play, Kanal 5 Play, Aftonbladet TV, Expressen TV, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad och Sveriges Radio kommer alla samsända denna unika konsert den 29 september, vilket är första gången i historien det sker.

Intresset för Hela Sverige skramlar har varit enormt både från artister, samarbetspartners och inte minst publiken. Det faktum att hela svenska mediabranschen nu också ställer upp på detta otroliga sätt gör att hela Sverige får chansen att skramla till förmån för människor på flykt den 29 september.

– Det är så sinnesjukt det här. Att nu också alla mediabolagen öppnar sina kanaler för att ge oss möjlighet att dela denna dag och kväll med hela svenska folket är så klart en väldigt speciell och unik händelse. Vi hoppas och tror att detta kan ge betydande summor pengar till människor på flykt, men också att hela denna dag kommer vara en dag i medmänsklighetens tecken i hela Sverige, säger Mikael Tillman, en av initiativtagarna till Hela Sverige skramlar.

Henric von Zweigbergk är en av våra mest rutinerade TV-profiler och den som kommer producera denna unika sändning.

– Under mina många år i TV-branschen har nåt liknande aldrig ens varit nära att hända. Att alla dessa mediehus står upp för medmänsklighet och sänder denna konsert till hela Sverige är lika unikt som det är viktigt, säger Henric von Zweigbergk.

– Hjälpbehovet är akut och när hela artistsverige går ihop för att göra den här insatsen känns det rätt att public service drar sitt strå till stacken och gör evenemanget tillgängligt för hela svenska folket, säger Thomas Hall, nöjeschef SVT.

– Det här är ett fantastiskt initiativ av Sveriges främsta artister! Aftonbladet som Sveriges största nyhetsförmedlare sänder självfallet hela evenemanget och rapporterar stort både före och efter, säger Jan Scherman, Aftonbladet TV.

– Hela Sverige skramlar är ett fint initiativ och självklart fortsätter vi hjälpa till att samla in pengar till flyktingkatastrofens offer genom UNHCR. Vi kommer att sända konserten på TV3 Play, säger Karin Stjärne Programdirektör MTG Sverige.

– Självklart stöder vi Hela Sverige skramlar-initiativet och konserten i Globen. Det är underbart att se hur musiksverige sluter upp kring ett sådant här otroligt viktigt initiativ. Jag är glad att vi kan erbjuda våra tittare chansen att få se konserten live i TV4 Play, säger Åsa Sjöberg innehållsdirektör TV4-Gruppen

– Det känns viktigt att sprida budskapet om att alla kan hjälpa och vi är stolta över att Expressen TV kan bidra säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

– Hela Sverige skramlar är en fantastisk generator för hopp och hjälp till medmänniskor på flykt. Med den här samsändningen har vi tillsammans möjligheten att fånga upp engagemanget hos tittarna och rikta alla goda krafter till konkreta insatser för att lindra de enorma hjälpbehov som finns, säger Axel Eriksson, programdirektör på Discovery Networks Sweden.

– Det kommer bli en fullkomligt unik konsertupplevelse! Sveriges hela artistelit på samma scen för en kväll, vissa med sitt band, andra med bara en gitarr. Dessutom några av våra bästa komiker. Det som förenar dom alla är viljan att hjälpa och förändra, säger Edward af Sillén som ingår i det kreativa teamet som ska sätta ihop kvällen.

Idén till Hela Sverige skramlar föddes av en grupp personer som till vardags arbetar på de stora bokningsbolagen Blixten & Co, Live Nation, Luger, United Stage och Lifeline. Inspirerade av det fantastiska initiativet Vi Gör Vad Vi Kan, som samlat in betydande summor för att hjälpa till med flyktingkatastrofen vid Medelhavet, bestämde de sig för att bidra till hjälparbetet på sitt sätt. 

Ca 40 av Sveriges artistelit är redan klara att medverka, och fler tillkommer snart. För att möjliggöra en historisk kväll har Stockholm Globe Arenas lånat ut Ericsson Globe och samtliga artister och alla människor involverade i produktionen och runt om ställer upp gratis på sin fritid. Även kostnader för teknik, personal och övrigt stås för av respektive leverantör som ett bidrag till insamlingen.

Hela-Sverige-Skramlar-2015


Artisterna som medverkar (fler namn tillkommer):

Alcazar
Björn Dixgård
Bo Kaspers Orkester
Carola
David Batra
Filip Hammar
Fredrik Wikingsson
Gina Dirawi
Graveyard
Jill Johnson
Joel Alme
Johan Glans
Jonas Gardell
Kodjo Akolor
Lars Winnerbäck
Lena Philipsson
Lisa Nilsson
Lilla Namo 
Mauro Scocco
Markus Krunegård
Maxida Märak
Melissa Horn
Miss Li
Ola Salo
Orup
Patrik Isaksson
Petter
Petra Marklund
Redline Recordings All Star
Sanna Nielsen
Sarah Dawn Finer
Syster Sol
Tomas Andersson Wij
Tomas Ledin
The Hives feat Michael Alonzo
Uno Svenningsson
Weeping Willows

Biljettintäkterna och pengarna som samlas in i samband med konserten går till FN:s flyktingorgan UNHCR som leder arbetet för att skydda människor på flykt världen över. Just nu tvingar krig och förtryck i Syrien, Afghanistan, Irak och Eritrea miljontals människor att lämna allt bakom sig och göra den farliga resan till säkerhet. Hundratusentals av dem riskerar sina liv i desperata försök att ta sig till Europa.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för att Sveriges artister ställer upp för att hjälpa människor som tvingas fly sina hem. Deras engagemang kommer att hjälpa UNHCR att nå ut med skydd och nödhjälp till de mest utsatta – behoven har aldrig varit större, säger Katinka Lindholm, Generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Det går att ge en gåva via sms, Swish eller till UNHCR:s plusgiro-konto.

För att ge en gåva upp till 500 kr, sms:a FLYKT125 (125 kr), FLYKT255 (255 kr) eller FLYKT500 (500 kr) till 72980.

Gåvor över 500 kr går att skänka via Sverige för UNCHR’s plusgiro: 90 01 64-5 eller via Swish till nummer: 123 90 01 645

 

Om UNHCR

UNHCR är FN:s flyktingorgan och skyddar människor som tvingats fly från krig och förföljelse. UNHCR ger nödhjälp som tak över huvudet, mat, vatten och sjukvård. UNHCR skyddar också alla flyktingars mänskliga rättigheter och hjälper dem att hitta långsiktiga lösningar till en tryggare framtid.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

 

För mer information om Hela Sverige skramlar – en konsert till förmån för människor på flykt:

www.helasverigeskramlar.se

Facebook: Hela Sverige skramlar

Twitter: @sverigeskramlar

Instagram: @helasverigeskramlar

#helasverigeskramlar

Datum: 29.9 – Ericsson Globe, Stockholm

Relaterade artiklar