Isak och Chris från Smash Into Pieces – Pratar band och Örebro RAWK-KLUBB

Chris Adam Hedman-Sörbye och Isak Snow är inte bara medlemmar i Smash Into Pieces, dem är också två mycket produktiva herrar, som i höst startar en ny rockklubb i hemstaden i Örebro, som går under namnet Örebro Rawk Klubb,  Jag träffade grabbarna för att prata om just detta och självklart Smash Into Pieces.

orebro-rawkklubb-banner-620x200

Jag begav mig till kontoret där Chris Adam och Isak sitter om dagarna för en pratstund, detta är mitt första uppdrag som skribent här på Rockbladet, jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös innan, men det skulle visa sig ganska snabbt att det var totalt onödigt att vara det, två fantastiskt trevliga killar som hade mycket intressant att säga! Intervjun uppdelad i två delar, först snackar vi om Örebro Rawk Klubb och sedan Smash Into Pieces

Hur fick ni idén till Örebro Rawk klubb? 

Chris Adam: – Vi har märkt att det händer mycket i den här stan, Det händer mycket utöver Rocken. Det känns lite ibland som att rocken har hamnat lite i skymundan för allt annat som händer. Eftersom att jag och Isak själva spelar i rockband så föll det sig ganska naturligt att vi måste starta en rockklubb. Eftersom att vi har bra ingångar i rockmusiken så blir det så mycket enklare för oss att sköta en sådan klubb! 

Isak: – Det jag känner för min del är att man vill främja rocklivet lokalt. För att det har inte funnits någon rockklubb i stan som har kört arrangemang med jämna mellanrum, det var där idéen föddes. 

Man vill hjälpa till att främja det lokala rocklivet och kunna lyfta upp lokala band. När vi började med Smash Into Pieces för många år sen, så fanns det inte så mycket support, vi var och är jättetacksamma de gånger vi fick kontakt med Kimmo Kirvesmäki och Jan Larsson som arrangerar Metallsvenskan. Och dom kunde ge oss möjlighet att ge oss möjligheten att få supporta större akter som Dead by april tillexempel. 

Men det var vi själva som ett drivet band som letade upp band och tjatade om att få supporta dem. Inte åt andra hållet, att det fanns en geniun nämnare som en klubb som man kunde höra av sig till och säga "vi vill gärna spela". Men det är det som har hänt nu.

Vi har på den här korta perioden som klubben funnits ute, så är det nästan 700 personer som följer och sprider info om klubben på sociala medier, det har kommit jättemånga förfrågningar från band som vill spela, vilket är jätteroligt, intresset är väldigt stort!

Sedan får vi se hur mycket vi mäktar med att köra arrangemang på klubben eftersom att vi jobbare hårdare än någonsin med bandet och turnerar nästan frekvent, vi satsar på att köra ett arrangemang i kvartalet!

 

På premiärkvällen den 31 oktober så kommer Lillasyster samt de lokala banden, With Heavy Hearts och General Greed, hur känns det? 

Chris Adam – Det var ganska givet att ha Lillasyster på premiärkvällen eftersom att vi har turnerat ihop ganska mycket med Lillasyster, dem är personliga favoriter, en cool öppning för premiärkvällen, det känns bra! 

Supportbanden är två drivna lokalband, General Greed som gör sin första spelning hos oss, Sedan har vi With Heavy Hearts som liksom General Greed är ett ihopplock av lite gamla band som har supportat Smash Into Pieces förr i tiden, väldigt drivna band så upplägget känns jävligt bra! 

 

Ni har utannonserat att en speciell gäst också kommer på premiärkvällen, är det något ni kan avslöja exlusivt för Rockbladet här och nu? 

Chris Adam – Nej inte just nu faktiskt, vi håller lite på det men det är värt att vänta på det!

Vad har ni för drömbokning till klubben, realistisk bokning samt om ni får välja helt fritt? 

Chris Adam – Ska vi säga det i kör? (frågar Isak)

Båda samtidigt- Alterbridge! 

Isak – Jag har en realistisk bokning, Rammstein! När vi har gjort det så går vi ner oss och kör Nickelback, nej skämt åsido! 

Vi känner en massa folk i branschen, goda relationer med Amaranthe och Hardcore Superstar så dem är klart en realistisk bokning! 

Det hade varit trevligt att få boka Mustasch också, då jag är ett stort fan av dem, de är våra bolagskollegor. Det är tre gedigna band som är värt att hålla koll på!

Smash-Into-Pieces-Promo-2014

 

2009 så gick Smash Into Pieces skilda vägar med sitt dåvarande skivbolag, och var utan skivkontrakt i ungefär 2 år, hur har den smällen påverkat er som band? och kan ni se något positivt av det som hände trots allt? 

Chris Adam – Man fick ganska mycket skinn på näsan, man insåg ju hur det fungerar i branschen, att det är enkelt och att man får passa sig för vad man skriver på och inte skriver på. 

För mig personligen så var det nog ganska bra att gå in i det där, trots att det var en jobbig tid såklart, att vara på toppen och leva sin största dröm och sedan pang boom så försvann allt direkt. Det var nog bra att känna på det. 

Vilket har gjort att vi har knutit näven i fickan och kämpat på, sedan fick vi en andra chans och märkte att det går i alla fall, så då fick vi upp glöden och tänkte "nu kör  vi!" 

Isak –  Vårat företagstänk i grunden väcktes till liv i den processen, innan så var vi ett projekt som var väldigt roligt, ingen orkade läsa på om juridik, företagsamhet bland annat, det tänket fanns inte då. 

Men efter den smällen som vi absolut åkte på så insåg vi att det inte bara går att spela och ha kul och  bara "åka med", det krävs mer.

Det har följt med bandet sedan dess, framförallt från mig och Gitarristen Per som driver musikaffären Jam i Örebro så har det varit ett hårt företagstänk, vi började den juridiska biten i skivatal vilket är ganska invecklat, vi fick lära oss juridik från grunden.

Det var en dörröppnare på många sätt, det har förändrat bandet, vi har bilvit mer självsäkra och vågar göra saker på egen hand och inte vara så beronde av andra. 

Sedan så enas det båda att man även måste vara lite dum i huvudet (med glimten i ögat såklart) 

 

Ni har några spelningar i Sverige kvar på denna turné, hur har turnén varit hittills? 

Chris Adam – Vi har märkt en skillnad på uppslutningen från våra fans, vi har aldrig varit med att så mycket folk har kommit på våra spelningar. Vi har mycket att tacka Elize Ryd (sångerska i Amaranthe, som sjunger på my cocaine) för det. 

Folk har fattat grejen att vi är ett band som menar allvar, vilket automatiskt gör att folk kommer och tittar på oss, bara positivt tycker jag!

 

För två veckor sedan ungefär så spelade Smash Into Pieces på hemmaplan i Örebro, på Vox Festivalen, Chris Adam och Isak var även i år med och anordnade festivalen, hur var eran spelning där och hur var det att jobba med Vox Festivalen? 

Chris Adam – Vi hade hård konkurrens från Metallica som under samma kväll spelade på Ullevi, lite svårt att slå det, men det var kul! det var 2500 som kollade på oss på Vox Festivalen, det var grymt! Hemmaplan och turnéavslut på sommartunén, det var grymt 

Det var första gången vi anordnade något utöver Smash Into Pieces. 

Det gick fantastiskt bra, det blev publikrekord för Vox Festivalen som firade 10 år. Det var spännande att jobba med hiphop och pop som vi inte alls är vana med, men det var utvecklande,  ett roligt uppdrag. 

 

Hur ser en typisk dag ut på turné för Smash Into Pieces? 

Isak – En typisk dag under en turné är att börja tidigt på morgonen med att bära grejer och bygga en produktion, sedan försöker vi hinna med ett gympass allihopa någonstans sedan är det oftast intervju på plats före eller efteråt. För att sedan köra soundcheck, gig, åka till hotellet alternativt packa ihop och åka hem! 

Hur ser framtiden ut för Smash Into Pieces? vad har ni för planer? 

Chris Adam – Erövra Världen!

Isak – Vi börjar i lite mindre skala tycker jag, vi har ambiton att Smash Into Pieces ska bli ett värlsband, absolut! 

Vilket vi är på god väg att kunna bli, vi har gjort två utbrytningsförsök i Europa som har lyckats väldigt bra och det har vi mycket att tacka Amaranthe för. 

Vi ökar stadigt och växer och det är kul att se i en tidsperiod när rocken har det väldigt jobbigt som genre, Smash Into Pieces är ett band som växer. 

Jag är glad över att se att vi det här året hade publikrekord på en festival av 9-10 olika genres, bland annat från barnvänlig musik till hiphop och några av våra större artister i Melodifestivalen i popgenren som var där.

Trots att vi inte har lika stor uppbackning från tv, radio etc i många fall, ett undantag är Bandit Rock som är en stor anledning till att vi är där vi är idag och alltid supportat oss, det ska de ha jättetack för! 

Men rockmusiken har det kämpigt, så därför var det kul att se så mycket folk på våra spelningar under dem förutsättningarna, vi kan se ganska ljust på framtiden men vi tar det i vår takt!    

 

När den här turnén är slut, vad händer då? 

Isak – Vi hymlar inte med någonting, vi kommer att börja spela in vårat tredje studioalbum, vi har dock inte satt något datum och kommer inte gå ut med något datum än, vi kommer inte ligga på latsidan. 

Nu har vi gjort nästan 30-35 gig på den senaste plattan (appocalypse DJ) och kommer säkert att åka en vända till på den plattan innan vi går över på något nytt. 

Vi har några luckor i höst, det är inte så hektiskt som den här våren har varit för den har varit galen! Nu är planen att jobba med nytt material, det dröjer inte länge! 

Vi tuggar vidare! 

 

Vem är bandets…? 

Pajas? 

Chris Adam – Det är väl jag tror jag? 

Isak – Jag hade velat säga Benjamin, det har jag mina rimliga skäl till på ett bra sätt! 

Jag kommer ihåg en specifik upplevelse, jag kan inte bara säga att han är bandets pajas utan anledning.

Min specifika anledning är att jag har aldrig spelat med en gitarrist som glömt sin gitarr!  Jag kan räkna på två händer som det har hänt. Senast så var det på Dreamhack och en kvart innan vi ska kliva på scenen så kommer Benjamin fram till mig och frågar, "har du lastat in min gitarr?" varpå jag svarar "Nej jag brukar lasta in mina trummor först" Då inser Benjamin att gitarren är kvar i Örnsköldsvik, med det sagt så tycker jag att han förtjänar titeln bandets pajas. 

 

Vem i bandet har kortast stubin? 

Chris Adam – Det är jag garanterat, jag kan bli så arg ibland att jag vill mörda folk! 

Jag blir väldigt arg, men blir väldigt snäll fort igen

 

Vem i bandet är bäst på att laga mat? 

Båda säger, Viktor som spelar bas i bandet! 

Isak – Ett exempel, på turné finns det inte så mycket att välja på. Det är Statoil, Statoil, Statoil ungefär, alla Statoil ser likadana ut.  Men det spelar ingen roll om Viktor så går först in eller sist in, han kommer alltid ut sist för att han ska alltid vrida och vända på varenda korv, varenda förpackning, kolla bäst före datum och kolla vikt samt läsa av protein-innehåll som är det viktigaste han har. 

Chris Adam – Men han är grym på att laga mat! 

 

Vem kan mest om musik i bandet? vem är bandets musiknörd? 

Isak – Där måste jag säga Per, jag har inte varit med om en människa som kan så många olika bandnamn, har koll på så många olika gitarrister, trummisar och basister och vet vem som har spelat var. 

 

Med detta så avslutades intervjun och jag vill tacka Chris Adam och Isak för att jag fick intervjua dom, jag hoppas att få anledning att intervjua dem igen! 

Rockbladet.se är ÖREBRO RAWK-KLUBB's mediapartner, besök deras mediapartnersida här.

TEXT: Nicklas Nyselius
INTERVJU: Chris & Isak från Smash Into Pieces
AKTUELLA MED: Ny rockklubb i Örebro "ÖREBRO RAWK-KLUBB"


 

Relaterade artiklar