Minifestival i rockens tecken

En kväll fylld med rock av bästa kvalité med Smash Into Pieces, Jay Smith, Neverstore samt Lillasyster, men som hade kunnat vara ännu bättre då skämskudden fick komma fram.

Annons 

 

Annons 

 

I lördags var det dags för Smash Into Pieces att inta scenen i Svandammshallarna i Uppsala tillsammans med Jay Smith, Neverstore samt Lillasyster. Jag som ändå bor i Uppsala hade aldrig besökt Svandammshallarna sedan tidigare, men har passerat lokalen ett par gånger så jag hade ändå fått en uppfattning av hur stor den var.  Och stor kändes den verkligen med tanke på den lilla publiken som faktiskt var där. Uppsala är allt ifrån en musikstad och det är sällan vi får till konserter eller spelningar här, så min fråga är, vart är alla Uppsalafans och varför var ni inte där? Här hade vi fyra stycken grymma svenska band som kom till ”lilla” Uppsala och hälften av lokalen var inte ens fylld. Sen måste jag väl själv erkänna att jag inte var 100 % nöjd med upplägget.  Det fanns inte några spelscheman och trots att det kom flera frågor angående tider till arrangörerna på Facebook så fick de inga konkreta svar. Kom även till min kännedom att ett flertal personer valde att lämna lokalen då väntan blev för lång, vilket är väldigt tråkigt då kvällen hade kunnat bli ännu bättre utan en massa väntan och ovisshet.

Men bortsett från detta så levererade alla banden denna kväll och först ut på scenen var Jay Smith som körde en akustisk spelning. Denna man har en sådan otroligt bra röst att håret på armarna reser sig när han öppnar munnen. Men återigen blev jag besviken, men denna gång på publiken. Där satt en man, ensam på scenen med endast en gitarr och en röst, för vår skull och ändå så valde vissa ”grupper” i publiken att stå och surra istället. Respektlöst mot både artisten och även resterande publik som faktiskt är där för att lyssna på musiken, så fram med skämskudden, denna man förtjänar bättre än så.

Efter Jay’s härliga spelning så var det dags för Smash Into Pieces att inta scenen och herre gud vilken energi dessa killar har. Trots den ringa publiken så gungade hela golvet i takt med musiken. Jag såg inte en enda människa som inte blev berörd på ett eller annat sätt av deras musik. Grabbarna hade även med sig en hel del trogna fans som kom i både Smash Into Pieces tröjor, men även en & en annan tatuering av deras logga. Men det som är lite roligt måste jag säga är att deras musik ändå sträcker sig till mer än en specifik målgrupp. Som sångaren Chris Adam Hedman-Sörbye själv sa ”min 70-åriga farmor var på en spelning en gång och diggade med i ungefär varannan låt, så vi har något för alla” och jag kan inte annat än att hålla med. Sen fick jag även höra att de kommer att ändra sitt sound nu till nya plattan som om de jobbar på, så vi får vänta med spänning på vad som kommer ske härnäst.

Därefter var det bandet Neverstore som intog scenen och mitt 12-åriga jag skrek inombords då jag redan vid den åldern började lyssna på detta amerikanska pojkbands inspirerande-band.  Och mitt 12-åriga jag var långt ifrån besviken då dem levererade på scenen med otrolig energi och fantastiskt bra musik. Och utifrån mina observationer av resten utav publiken så var jag nog inte den enda tjejen där som haft en tonårscrush på detta band. Dock meddelade de på scenen att detta var den sista spelningen de kommer att göra på ett bra tag och vågar man då hoppas att detta innebär att de ska låsa in sig i studion för att jobba på en ny platta?

Kvällens sista akt var Lillasyster och var det inte fart på publiken innan så blev det definitivt det nu.  Detta Göteborgsbaserade band med ett gäng medelåldersmän levererar svensk musik utan dess like. Nu är det snarare jag som får ta fram skämskudden då jag på något sätt inte fastnat för deras musik sedan tidigare och det är något jag ångrar stort nu. Men efter att ha sett detta band live så kan jag inte säga annat än att de nu kommer spelas flitigt på min Spotifylista (tillsammans med Smash Into pieces som jag inte heller hade hört tidigare).

Så summan av kardemumman är att detta var en fantastiskt bra kväll med band som verkligen levererade, men hade som sagt önskat att arrangörerna hade haft bättre koll på tider och annat. Men nästa gång kanske, för sådana här kvällar vill vi Uppsalabor gärna uppleva igen!

Se hela bildserien från Norrköping

 

Se hela bildserien från Uppsala

TEXT: Jessica Alsterblad (jessica.alsterblad@rockbladet.se)
FOTO: Tommy Hansson (tommy.hansson@rockbladet.se) och Frida Eriksson
EVENT: Lillasyster, Neverstore, Smash Into Pieces och Jay Smith
DATUM: 2015-09-26
ARENA: Pulz, Svandammshallarna / Uppsala

Relaterade artiklar