Sideburn – Evil or Devine

Sideburns nya album EVIL OR DEIVE släpptes i början av sommaren. Ett riktigt tungt och bra album med toner från öst.

Evil Or Devine bjuder på en ny sångare/gitarrist vid namnet Dimtri Keiski. Först saknade jag den tidigare sångaren. Men ju mer jag lyssnar på skivan så sjunker det in och fungerar.

Sången har en mer mörkare och mystisk stämma. Det flörtas lite med det orientaliska på albumet.  Det är som sig bör pampigt och stort. Jag har hört tidigare att Sideburn inte rädda för att ta sig an pampigheten, men det är nog inte för än nu som det kommer ut ordentligt.  Jag tycker att det är djärvt av doomrockare att sväva ut i orientaliska slingor. Mycket bra refränger höjer stämningen i låtarna.

When Darkness Calls är min favorit på plattan. Det är tungt och dystert. Morgans gitarrspel är tight och utmärkt som sig bör rakt igenom hela plattan. Jag får den där härliga sköna stämningen rakt igenom hela albumet. Det ska bli kul att se dem framföra detta live.

Jag vidhåller att Sideburn är ett av Sveriges bästa doomrockband. Att betygsätta plattan är inte svårt då det är så bra. Frågan är bara om den ska få toppbetyg eller om jag ska spara den till ett kommande alster.  Det är imponerande hur bra musik som skapas i detta land. Det förvånar mig dock att fler inte har upptäckt Sideburn.

SKRIBENT: Lasse Turunen (lt@rockbladet.se)
ALBUMRECENSION: Evil or divine / SIDEBURN
SKIVBOLAG: Metallville rec.
RELEASEDATUM: 2015-05-22
BÄSTA LÅT: When darkness calls
BETYGRB-Betyg-9_10
 

BANDFAKTA – SIDEBURN

MEDLEMMAR:
Morgan Zocek – Gitarr/Sång
Demitri Keiski – Leadsång/Gitarr
Martin Karlsson – Bas/Hammond/Keyboard/Sång 
Fredrik Haake – Trummor/Cymbaler

| FACEBOOK |

Sideburn-Bandbild-2015

Relaterade artiklar