Slayer – Repentless

Thrashlegenderna är tillbaka efter lite utav plattfallet på "World Painted Blood" från 2009, enligt mig var den plattan allmänt platt och tråkig med en produktion som inte imponerade. Nu efter 6år är Slayer aktuella med Repentless men hur bra är egentligen en av årets mest efterlängtade album?

Annons 

 

För 2 år sedan förlorade musikvärlden en av sina bästa låtskivare och riffmakare, Slayer's grundare och gitarrist Jeff Hanneman avlider efter sviterna av en leversvikt som han fick i samband med ett allvarligt spindelbett 2011…
Inte nog med att bandet sparkar trummisen Dave Lombardo för andra gången i början av 2014 och tog in Paul Bostaph som lirade med bandet (1992-2002), där dog mina förhoppningar om bandet musikaliska framtid… 2 av originalmedlemmarna är borta? Hur ska detta sluta?

Detta är det första albumet med gitarristen Gary Holt, han började spela live med bandet redan när Jeff blev sjuk men blev fast medlem efter Hanneman's död. En värdig ersättare i mina ögon och i många andras som jag fattat det.

Efter att intro:t "Delusions Of Saviour" rullar ut är maskinverket igång och titelspåret rullar igång, med en inledning som får mig att tänka att fortsätter resten i denna takt så behöver jag inte vara orolig och mina fördomar om nya Slayer kan sakta suddas ut och blir till kryp i gruset.

Även andra singeln från albumet "Cast The First Stone" imponerar med Kerry King's riff och Tom Araya's sång, en ren käftsmäll med lite näsblod löser det mesta! Den känslan får man.

Plattan rullar vidare med "Vices", "Take Control" & Record Store Day singeln "When The Stillness Come" som har tyngden och påminner mycket om "Seasong In The Abyss", riktigt starkt måste jag säga.

Ska jag sammanfatta hela albumet måste jag säga att jag är nöjd efter allt som har hänt i Slayers blodiga värld som senaste 2 åren, trots att 2 medlemmar inte är med i gemet längre så har bandet levererat ett album som är hästlängder bättre än föregångaren.

TACK SLAYER!!!

Slayer_2015_press_shot

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
BAND: Slayer
ALBUM: Repentless
SKIVBOLAG: Nuclear Blast/Sony
RELEASEDATUM: 2015-09-11
BETYGRB-Betyg-7_10
BÄSTA LÅT: Repentless.
ÖVRIGT ATT VETA: Slayer kommer till Sverige den 5/12 för att spela i Lisebergshallen. Med sig har de Anthrax och The Haunted. Köp biljetter via Ticnet.se.

LÅTLISTA

Delusions of Saviour
Repentless
Take Control
Vices
Cast the First Stone
When the Stillness Comes
Chasing Death
Implode
Piano Wire
Atrocity Vendor
You Against You
Pride in Prejudice

BANDFAKTA – Slayer

MEDLEMMAR
Tom Araya – sång, bas (1981–)
Kerry King – gitarr (1981–)
Gary Holt – gitarr (2013-)
Paul Bostaph – trummor (1992-1996, 1997-2002, 2013-)

DISKOGRAFI
1983 – Show No Mercy
1985 – Hell Awaits
1986 – Reign in Blood
1988 – South of Heaven
1990 – Seasons in the Abyss
1994 – Divine Intervention
1996 – Undisputed Attitude
1998 – Diabolus in Musica
2001 – God Hates Us All
2006 – Christ Illusion
2009 – World Painted Blood
2015 – Repentless

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar