The Kristet Utseende på ett utsålt Guitars i Umeå

För den oinvigde, är det en märklig syn man möts av då man kommer in i klubblokalen på Guitars i Umeå denna första lördag i september. Redan en bra stund innan bandet, som för övrigt kanske har världens bästa bandnamn, kliver på scenen, så är ett antal toaborstar höjda ovan huvudena.
Undertecknad är nog per definition att betrakta som oinvigd och även om jag känner till estetiken kring kvällens band ,så vet jag egentligen inte vad jag har att vänta.
Biljetterna såldes snabbt slut och strax innan 22.00 börjar det bli trångt framför scenen. Fler toaborstar höjs och stämningen är påtagligt god.

Annons 

 

cathrin.linne_thekristetutseende2-1
(Bandpappa Tobbe shoppar loss med The Kristet Utseende före helgens gig. Foto: Cathrin Linné)

Strax efter 22.00 kliver trummisen upp vid trumsetet och några välkända meningar från The Exorcist hörs ur ljudanläggningen. " the power of christ compels you…" Detta i samspel med de många toaborstar som nu viftas med, ja.. För den oinvigde.. Märkligt. För den invigde- fest.

Så kör The Kristet Utseende i gång, och därmed väntar ungefär en timmes fest.

Undertecknad, som tidigare nämnt är att betrakta som oinvigd, känner endast igen några låtar, och kan därför inte bedöma spelningen på hur väl The Kristet Utseende spelar sina egna låtar, och inte heller om kvällens set-list är väl komponerad.

Det som slår mig är hur hårt det är. Är det metal? Är det punk? Jag vet inte, men dubbelkaggarna smattrar allt som oftast, och även ett välkänt Slayer intro bjuds på.

Det är festlig stämning och sångarens stora leende spelningen igenom smittar onekligen av sig.

Två gånger blir bandet inropade och då sista tonen ringt ut tänker jag att det var en positiv överraskning för mig. Välspelat och med glimt i ögat. Jag känner mig glad efter giget och tänker att TKU sannerligen levererade denna afton.

Jag lämnar Guitars inte bara som litet mer invigd, utan även med en nyvunnen kunskap.
Andlighet sitter visst i armhålan.
Iallafall om man har ett kristet utseende.

SE HELA BILDSERIEN – THE KRISTET UTSEENDE 

BANDFAKTA

MEDLEMMAR

Jörgen Fahlberg – sång  
Michel H Lansink – gitarr
Janne Wiklund – gitarr
Erik Barthold – trummor
Magnus Bergström – bas

 

Skribent: Mikael Linné
Fotograf: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)

Relaterade artiklar