U2: Så här såg sverigepremiären ut

Det irländska megabandet U2 har intagit den svenska huvudstaden för att visa upp sig i Globen under fyra dagar. Stockholm och Sverige sätts i ett kraftigt rus som få vill missa. ROCKBLADETs fotograf Jenny Drakenlind var på plats under premiärkvällen i onsdags.

U2 är kända för att komma med svulstiga scenshower som får vem som helst att häpna. Årets upplaga av det bombastiska eventet är inget undantag. Få besökare går från en konsert med U2 oberörda. 

SE HELA BILDSERIEN – U2

FOTOGRAF: Jenny Drakenlind (jenny@drakenlind.com)
EVENT: U2
ARENA: Ericsson Globe Arena
DATUM: 2015-09-16

BANDFAKTA U2

Bono – Sång
The Edge – Gitarr
Adam Clayton – Bas
Larry Mullen Jr – Trummor

Onsdagens låtlista (enligt setlist.fm)

People Have the Power  (Patti Smith song)
The Miracle (Of Joey Ramone) 
The Electric Co. 
Vertigo
I Will Follow 
Iris (Hold Me Close) 
Cedarwood Road 
Song for Someone 
Sunday Bloody Sunday 
Raised by Wolves 
Until the End of the World 
The Fly (Remix)
Invisible 
Even Better Than the Real Thing 
Mysterious Ways 
Elevation 
Volcano 
Every Breaking Wave 
October 
Bullet the Blue Sky 
Zooropa 
Where the Streets Have No Name 
Pride (In the Name of Love) 
With or Without You 
Encore:
City of Blinding Lights 
Beautiful Day 
One (Preceded by 'Mother and Child Reunion' snippet)

 

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar